Op zakenreis naar: Milaan

Deze oude Italiaanse stad leeft voor nieuwe trends, in de mode, industrie en meer.

De Noord-Italiaanse metropool Milaan is een smeltkroes van kunst, cultuur en keuken van wereldklasse. De stad staat weliswaar bekend als modehoofdstad van de wereld, maar Milanezen zijn ook echte zakenmensen. Het is de financiële bakermat van het land en thuishaven van de beurs en enkele van Europa’s grootste banken. Daarnaast is het een belangrijk centrum voor uitgeverijen, services en andere industrieën.

Van en naar het vliegveld

Milaan heeft drie luchthavens: Malpensa, Bergamo en Linate. Malpensa is de grootste en drukste en ligt zo’n 50 kilometer ten noordwesten van de stad. Bij beide terminals staan taxi’s opgesteld en een rit kost ca € 95. Malpensa Express-treinen vertrekken van terminals 1 en 2 naar het centrum van de stad en andere stations. Bussen vertrekken van beide terminals.

Luchthaven Bergamo (ook wel Orio Al Serio) ligt zo’n 50 kilometer van het centrum van Milaan en is de hub voor verschillende budgetmaatschappijen. Er zijn taxi’s, maar die zijn duur. Er vertrekken ook treinen en bussen vanaf de luchthaven.

Linate ligt ongeveer 10 kilometer buiten het stadscentrum. De afstand tot Milaan is het kortst, maar deze luchthaven heeft de minste vluchten. Voor € 20 tot € 30 reis je met een taxi van de luchthaven naar het centrum van de stad, maar je kunt ook met het openbaar vervoer gaan. Met de auto ben je in 10 minuten in het centrum en met de bus in 20 minuten.

Verblijfsmogelijkheden

  • Luxury: NH Collection President Milano, Largo Augusto 10; tel: 39 02 77461
  • Upper upscale: Radission Blu Hotel Milano, Via Villapizzone 24; tel: 39 02 363 1888
  • Upscale: Best Western Plus Hotel Felice Casati, Via Felice Casati 18; tel: 39 02 2940 4208
  • Midscale: Mercure Milano Centro, Piazza Oberdan 12, Milaan 20129, tel. 39 02 2940 3907
  • Economy: IBIS Milano Fiera, Via Rho Angolo Via Pirelli, Milaan 20020, tel. 39 9375 7511

Activiteiten en bezienswaardigheden

Met meer dan 3000 standbeelden en 55 glas-in-loodramen is er voldoende te zien in de opulente kathedraal van Milaan. Vanaf het dak heb je een geweldig uitzicht over de stad. Als je zin hebt in een mysterieus uitje, ga dan ondergronds en doe een rondleiding langs crypten, tunnels en ondergrondse kanalen. Er zijn verschillende rondleidingen in en rondom de kathedraal op verschillende tijden en voor verschillende prijzen. Zo zijn er rondleidingen voor kunstliefhebbers, architectuurfanaten, historici, religieuze geleerden en nog veel meer.

In het chique winkeldistrict Quadrilatero d’Oro zie je waarom Milaan de modehoofdstad is. Zelfs al past een outfit van Prada niet in je budget, het is zeker de moeite waard om de etalages te bewonderen. Winkeldistrict Corso Venezia heeft luxueuzere merken voor betaalbaardere prijzen. In de wijk Navigli kun je terecht voor hippe kleding, accessoires en kunst.

Leer de stad en de keuken kennen. Geniet van een van de begeleide culinaire wandelingen door Milaan, waarbij je een aantal van de beste restaurants van de stad bezoekt. Deze intieme wandeling van zo’n drie uur wordt geleid door lokale gidsen die je alles vertellen over het eten, de geschiedenis en cultuur van Milaan. Of je nu houdt van ijs, bier of wijn, voor elke culinaire voorkeur is er een rondleiding.

In het Basilica di Santa Maria delle Grazie kun je Het Laatste avondmaal van Leonardo da Vinci bekijken. Dit is een beroemde muurschildering van Jezus met zijn apostelen, aangebracht op een muur vlakbij de kerk. Reserveren vereist.

Het Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia gedenkt Leonardo da Vinci en andere visionairen in wetenschap, technologie en industrie. Het museum heeft een collectie van meer dan 16.000 objecten met een nadruk op transport, energieopwekking, de ijzer- en staalindustrie, communicatie en ruimtevaart.

Uit eten

Kun je wel wat cafeïne gebruiken, ga dan naar Bastianello. Dit café is niet alleen een populaire plek om een cappuccino te drinken, je kunt er ook geweldig goed mensen kijken. Het adres is Via Borgogna 5; tel: +39 02 3792 0709.

In het trendy Navigli-district vind je El Brellin dat traditionele Italiaanse favorieten op het menu heeft staan, zoals risotto, ossobuco en lasagne. De chef combineert regionale favorieten om spannende nieuwe gerechten te creëren. Het restaurant heeft vijf eetruimtes en een prachtige achtertuin en het is gelegen aan Alzaia Naviglio Grande 14; tel +39 02 5810 1351.

In het Armani Hotel Milano vind je het Armani Ristorante dat is bekroond met een Michelinster. De chef serveert een Italiaanse en internationale cuisine en je hebt er prachtige uitzichten over het centrum van de stad en de kathedraal. Het bevindt zich aan Via Alessandro Manzoni 31; tel: +39 02 8883 8888.

Peck is een historische eethal die in 1883 werd opgericht.et is een paradijs voor fijnproevers! Deze drie verdiepingen tellende tempel van de ambachtserveert kwaliteitsvlees, heerlijke kazen, chocolade, hartige en zoete deegwaren en nog veel meer. Er zijn twee restaurants en het is een geweldige plek om culinaire souvenirs te kopen. Het adres is Via Spadari 9; tel: +39 02 8023 161.

Fans van filmregisseur Wes Anderson moeten zeker even een drankje doen bij Bar Luce. Het café, dat is ontworpen door Anderson, is een toonbeeld van zijn speelse stijl. Het is gevestigd in de Fondazione Prada kunstgalerij: Largo Isarco 2; tel: +39 02 5666 2611.

 

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.