Ticket Biz blir verksamma under varumärket BCD Travel

Från och med den 1 december verkar affärsresebyrån Ticket Biz under varumärket BCD Travel och grupp- & event verksamheten kommer att bedrivas under varumärket BCD Meetings & Events.

Detta är ett steg i integreringsprocessen efter BCD Travels fullständiga förvärv av Ticket Biz i november föregående år. All extern kommunikation och interna system kommer att följa BCD Travels profil och Ticket Biz som varumärke kommer inte att användas längre.

Ticket Biz grundades i Sverige år 1986 och har sedan dess etablerat sig som en av de ledande affärsresebyråerna i Sverige och Norge, med bred erfarenhet och ett stort nätverk. Nästa steg i integreringsprocessen är att slå samman de två juridiska enheterna i respektive land till ett, i både Sverige och Norge under nästa år.

I och med förvärvet i slutet av 2016 har Ticket Biz lokala styrka i Sverige och Norge kombinerats med BCDs globala räckvidd, innovativa teknik och produkter. Resultatet gynnar både lokala och globala kunder. ”Tillsammans kan vi snabbt marknadsanpassa oss genom att fatta snabba beslut inom teknologi- och produktutveckling. Detta är något som är absolut nödvändigt för att kunna hjälpa våra kunder i en snabbt föränderlig marknad inom affärsresor”, säger Thomas Ådén, Vice President Nordics, BCD Travel.

”Det nya BCD representerar det bästa av två varumärken.”

BCD har under de senaste tio åren haft branschens mest konsekventa kundlojalitet (95 procent). Sedan 2006 har BCD globalt återinvesterat i genomsnitt 40 procent av företagets årliga EBITDA, varav cirka 70 procent i nya tekniker och hårdvara. Företaget kommer att fortsätta enligt den här modellen för att tillhandahålla förbättrade tjänster, bättre data och erbjuda andra fördelar för kunder i regionen. Med lanseringen av hotellbokning i TripSource®, en digital plattform för globala resenärer, ger BCD sina kunder tillgång till mer än en miljon olika hotell och andra boenden, och 12,6 miljoner olika priser.