Framtidens affärsresor: Snart kan din kalender sköta hela resan

BCD Travel förutspår utvecklingen inom affärsresebranschen under 2018 och framåt

Hur kommer affärsresor att se ut 2018? Och 2030? BCDs egna bransch- och teknikexperter tillfrågades och en sammanställning gjordes baserat på deras förutsägelser om affärsresor, både i närtid- och framtid. Några huvudpunkter är: Artificiell intelligens och maskininlärning, datasäkerhet och ansvarsfullt företagsresande.

Föreställ dig att du behöver göra en affärsresa till Hamburg. Du anger plats, datum och tid och en app tar hand om allt annat – den bokar automatiskt en tågbiljett för den vet att du föredrar att åka tåg till just denna destination. När du kommer fram blir du guidad av din mobil till en bil som tar dig till favorit hotellet, där din favoriträtt väntar. Allt detta utan att du behöver boka, betala eller begära något själv. Det här sättet att resa kanske inte kommer att ske imorgon, men utvecklingen går framåt inom affärsresebranschen. Allt fler företag lägger fokus på att digitalisera processen för att göra livet enklare för sina resenärer.

“På sikt finns det oändliga möjligheter. Allt kommer att bli individanpassat”, förutspår Miriam Moscovici, Director Emerging Technologies på BCD Travel. Den tekniska utvecklingen innebär att man kan kartlägga affärsresenärernas beteendemönster och på så sätt erbjuda mer skräddarsydda lösningar. I praktiken betyder det att en resplan bör omfatta kvalitativa och relevanta alternativ. Effektivitet och relevans är nyckelfaktorerna. En affärsresenär vill inte ha 100 olika alternativ, endast ett fåtal kvalitativa förslag baserat på preferenser och resehistorik.

Sakernas internet (Internet of Things, IoT) erbjuder också många möjligheter till ett förenklat affärsresande. “I framtiden kommer det att räcka att lägga in sin affärsresa i en digital kalender för att allt ska bokas. Saker kommunicerar redan med varandra, det är bara en fråga om när allt sätts i system. Då det har skett skulle det räcka med en signal om att planet har landat för att en taxi ska skickas ut.

Eller så skulle en varm måltid kunna möta dig på hotellet även om flyget blivit försenat. Grunden till IoT är redan på plats, titta bara på Uber där man betalar osynligt utan att behöva göra någonting.”

Joakim Krumlinde, Director Sales Nordics  på BCD Travel Sweden

”Genom TripSource Hotels, vårt bokningsverktyg och hotellportal ger vi våra kunder tillgång till mer än en miljon unika hotell runt om i världen med över 15 miljoner olika prisalternativ. TripSource är ett användarvänligt bokningsverktyg som ger resenärerna större möjlighet att boka hotell enligt företagets resepolicy. För närvarande utvecklar vi även en chattfunktion till vår affärsrese-app. Artificiell intelligens ersätter inte våra resekonsulter, men det kan vara ett starkt komplement till våra övriga funktioner. Dessutom kommer det att ge möjligt för våra resekonsulter att spendera mer tid på komplexa ärenden, säger Joakim Krumlinde, Director Sales Nordics  på BCD Travel Sweden.”

BCD Travel förutspår även följande trender inom en snar framtid:

  • Arbetet fortsätter under flygningen: Wi-Fi och nätverkande i luften blir allt vanligare.
  • Gränsen mellan fritid och affärsresande suddas ut; i slutändan är vi alla konsumenter. Affärsresenärer förväntar sig samma bokningsupplevelse, boendealternativ och hotellservice för såväl privata- som affärsresor.
  • Smarta applikationer hjälper företag att spara pengar och får sina resenärer att hålla sig till företagets policy.
  • Virtuell betalning och virtuella möten blir alltmer accepterat.

Mer information om trender inom affärsresande finns här: https://www.bcdtravel.com/2018-what-business-travelers-can-look-forward-to/


Fortfarande inte kund hos BCD Travel? Klicka här.