BCD Travel och Concur blir partners

BCD Travel och Concur blir partners för att erbjuda ännu bättre hotelltjänster via Concur Travel.

Kunder hos BCD Travel som använder Concur Travel kommer att få tillgång till samma breda urval av hotell som finns tillgängligt för de resenärer som bokar hotell via BCDs agenter eller använder TripSource appen.

Genom att integrera Concur Travel med TripSource kommer man att kunna erbjuda resenärerna över en miljon unika boenden i hela världen och låta dem välja bland över 15 miljoner prisalternativ. Det är av stor vikt att bra rum och priser finns tillgängliga eftersom framgång av ett företags reseprogram bygger på att resenärerna upplever att de kan hitta vad de vill ha inom programmet.

“Resenärerna ska ha tillgång till samma rum och priser vare sig de bokar via en agent, online eller via mobilen”, säger Yannis Karmis, BCD Travel SVP, Product Planning & Development. “Vårt samarbete med Concur Travel speglar hur vi arbetar med att möta marknadens förväntningar på området.”

Joakim Krumlinde, Director Sales Nordic på BCD Travel Sverige instämmer: ”Våra kunder betyder mycket för oss och vi eftersträvar alltid att kunna tillgodose deras behov. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra våra tjänster och samarbeta med olika partners.”

Förutom att se till att resenärerna kan hitta de boenden de vill ha under sina affärsresor kommer samarbetet också att hjälpa till att lösa problemet med bokningsbara tjänster som inte är konsekventa mellan olika bokningskanaler.

BCDs hotellprogram kombinerar hotellutbudet hos globala distributionssystem med utbudet hos ledande hotellbokningsombud och privata hotell. Det gör det möjligt för resenärerna att boka förhandlade priser och erbjudanden hos hotellkedjor såväl som hos privata hotell, inklusive flexibla, restriktiva, förbetalda och mobila priser, samt paket- och grossistpriser.

“Concur och BCDs gemensamma målsättning är att kunna erbjuda ett brett utbud av konkurrenskraftiga boenden och priser. Att komplettera de bokningsbara tjänsterna i GDS med BCDs hotellprogram gagnar verkligen våra gemensamma kunder och resenärer. Vi är mycket nöjda över att kunna ta fram den här lösningen för kunder i hela världen”, säger Mike Koetting, Concur EVP, Supplier and TMC Services.

BCD Travels integrering med Concur Travel kommer först att lanseras för en pilotgrupp av användare. BCDs hotellbokningssystem kommer att integreras med Concur Travel med hjälp av patenterad mjukvara från Concur Hotel. BCD Travels plattform för rapportering och analys kommer att samla in data om resenärerna och säkerställa tillgängligheten till viktig reseinformation.

Förutom förbättrade bokningsbara tjänster, kommer BCD Travels samarbete med Concur innebära att företag lättare kan ta kontroll över resekostnader och komponenter – från utbud av flyg, hotell, bilar och tåg till parkering, marktransport och måltider. Genom att kombinera BCDs heltäckande affärsresetjänster med Concur’s webbokning och lösningar för utgiftshantering, kan de två företagen erbjuda en av de bredaste tjänsterna för att registrera, mäta och hantera resekostnader som finns på marknaden idag.