Bestiller de ansatte litt her og litt der?

Bare halvparten av forretningsreisende bestiller flybilletter sammen med bedriftens avtalehoteller. Den nedslående statistikken skyldes at forretningsreisende bestiller jobbrelaterte hotellopphold separat fra selve reisen, på nettsteder de bruker til personlige reiser. En hotellekspert hos BCD Travel har svaret: Sørg for å innlemme attraktive rom og priser for de reisende i bedriftens hotellprogram, og gjør det enklere for dem å bestille selv.

Bare halvparten av forretningsreisende som bestiller en flyvning via bedriftsprogrammet sitt, bestiller hotell via programmet, ifølge data fra Global Business Travel Association. Det koster bedrifter millioner og reduserer sikkerheten for de reisende.

Hva gjør at så få reiser bestilles sammen med hotell? Forretningsreisende har fått for vane å bestille hotell via de samme nettstedene de bruker til personlige reiser. Det er en vane som bedrifter har prøvd å bryte via retningslinjer for reiseprogrammer – uten hell.

Men det finnes en løsning, sier BCD Travels hotellekspert Marwan Batrouni. Du kan hindre de ansatte i å bestille andre steder ved å gi dem rommene og prisene de ønsker seg, i bedriftsprogrammet, og gjøre det enkelt for dem å bestille selv.

Hvorfor det er viktig at reiser og hotell bestilles sammen
Når de reisende går utenfor bedriftsprogrammene for å bestille hotell, taper bedriftene penger fordi de sliter med å oppfylle volumavtalene de har forhandlet frem med visse hoteller. De taper også tid og effektivitet på grunn av at opphold utenfor programmene ikke automatisk innlemmes i bedriftens prosesser for bestilling og utgiftsføring. Hotellbestillinger som ikke kontrolleres av bedriften, kan dessuten virke inn på bedriftens plikt til å ivareta de ansatte under reiser. Det er vrient å hjelpe reisende i nød hvis du ikke vet hvor de er.

Dessuten er ikke hotelltilbud på nettet alltid like gode som de høres ut som. Reisende som bestiller hotell på egen hånd, får ikke de samme prisene og fasilitetene som bedriftens reiseprogram har forhandlet frem for dem. De kan ende opp med mindre komfort til høyere pris.

Slik hindrer du reisende i å bestille andre steder
Batrouni, vice president of Global Hotel Strategy for BCD, har noen dokumenterte strategier som sørger for at flere reiser og hotell bestilles sammen.

Evaluer og oppdater retningslinjene. «Utdaterte retningslinjer som begrenser de reisendes muligheter, samt tungvinte prosesser for hotellbooking kommer garantert til å skremme reisende bort fra programmet deres», sier Batrouni.

Sørg for å maksimere hotelltilbudet. BCD Travel tilbyr alle alternativene de reisende ønsker seg, på ett sted: TripSource®, som er tilgjengelig som mobilapp eller på TripSource.com. TripSource tilbyr tradisjonelt fremforhandlet hotellinnhold samt innhold fra nettvaremerker som Booking.com, Expedia og HRS. «De reisende kan være trygge på at de finner alle rommene og prisene de ser på nettet. Og alt finnes i ett program», forklarer Batrouni.

Lær av andre. Be forretningsreisebyrået deres om å forklare hva andre bedrifter gjør for å øke andelen reiser og hotell som bestilles sammen. For eksempel slo Ingersoll Rand seg sammen med BCD og oppnådde en økning på 28 prosentpoeng i bestillinger av reiser og hotell sammen.

Pass på å påvirke valgene deres. Data fra BCD Travels konsulentvirksomhet Advito viser at 78 % av forretningsreisende sjekker tredjeparters nettsider før de ser på alternativer i bedriftsprogrammet. Dette fikk konsulentvirksomheten til å utvikle en salgsstrategi med et nettbooking-verktøy for klienter, gjennom sin Traveler Engagement-praksis. TripSource hjelper også til her: Bedrifter kan bruke påminnelser og meldinger for å oppfordre til bestilling av hotell sammen med reiser.

Husk å kommunisere med de reisende. De samme nettbooking- og mobilverktøyene kan også brukes til å hjelpe de reisende med å forstå hvorfor dere har innført reiseretningslinjer – slik som at det er tryggere å bestille et hotell via programmet.

Det er mye å vinne på å la dem bestille selv. Nesten halvparten av forretningsreisende mener at det viktigste elementet av et reiseprogram er muligheten til å kontrollere sine egne bestillinger, ifølge en undersøkelse utført av Egencia ved slutten av fjoråret. «TripSource gir de reisende kontrollen», sier Batrouni. «Det er designet for å gjøre egenbestilling av hotell raskt, enkelt og tilgjengelig når og hvor som helst. Forretningsreisende kan bestille hotell etter eget valg på mindre enn to minutter, og holde seg innenfor retningslinjene.»

 

Hvor høyt skårer dere når det gjelder bestilling av fly og hotell sammen?
Bruk programdataene deres fra DecisionSource®, del det totale antallet romnetter på det totale antallet reisenetter. Det er poengsummen deres – jo høyere, desto bedre.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.