Wat zijn de trends voor meetings & events in 2019?

Regionale verwachtingen, reizen van begin tot eind voor deelnemers en wat digitaliseren kan betekenen voor evenementen en programma’s.

Volgens What’s Trending 2019, het recent uitgegeven rapport van BCD Meetings & Events, blijft de wereldwijde vraag naar vergaderingen en evenementen sterk, maar de beschikbaarheid van vergaderruimtes kan fluctueren per regio. Het digitale rapport is bedoeld om professionals te helpen eventuele moeilijkheden aan te pakken van meetings & events.

“Het trends-rapport is een tool dat gebruikt kan worden door mensen in de industrie, van planners tot executives, om inzicht te krijgen in wat momenteel populair is en welke veranderingen we verwachten in het komende jaar”, zei Scott Graf, BCD M&E Global President.

Wat staat erin?

   • Regionale verwachtingen, inclusief samenvattingen van het huidige klimaat voor meetings & events in elke regio, met een vooruitblik op het komende jaar
   • Minirapporten over de reis van de deelnemer, de invloed van digitalisering op meetings & events wereldwijd en hoe commissieverminderingen het strategische vergaderbeheer en -programma’s uitdagen.
   • ‘Inspire me’ zet bestemmingen in Brazilië, Canada, Japan en Slovenië in de schijnwerper.
   • Inzichten van de BCD Travel 2019 Industry Forecast

Zien we geen vergaderingen meer in hotels?

In het rapport biedt BCD M&E regio-specifiek advies aan verantwoordelijken voor meetings & events wereldwijd. Hier volgt een voorbeeld van ondersteuning voor EMEA-inkopers:

Denk bijvoorbeeld aan vergaderingen verplaatsen naar een andere omgeving. Veel nieuwe hotels in Europa hebben geen of weinig vergaderruimtes. Organisatoren van bijeenkomsten die eens iets anders willen, worden aangetrokken door een breed aanbod van leegstaande industriële gebouwen die worden omgetoverd tot luxueuze locaties voor zakelijke evenementen.

Aanbeveling: Blijf naar nieuwe bestemmingen zoeken die waar voor hun geld bieden. En wees flexibel met betrekking tot de datum en de locatie.

“Als we het beste willen vinden voor onze klanten is het essentieel om te weten wat er gebeurt tijdens meetings & events wereldwijd”, zei Graf. “We vinden dat we als industrieleiders verantwoordelijk zijn om deze inzichten en actie-items te delen om te helpen navigeren in het steeds veranderende M&E-landschap.”

Dit jaar lanceerde BCD M&E Simple Meetings, een systeem waarmee gebruikers kunnen kiezen waar en hoe ze vergaderingen boeken. Daarnaast is er MeetingSource Expense, een tool voor het verzamelen, verifiëren en rapporteren van het terugbetalen van onkosten aan niet-medewerkers. De twee producten zijn onderdeel van het platform MeetingSource door BDC Meetings & EventsTM. In 2017 lanceerde BCD M&E BCD Sports, een onafhankelijke eenheid die zich exclusief op de sportmarkt richt.

Wil je meer weten? Ga naar bcdme.com. Volg ze op Twitter @bcdme.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.