Vraag het de conciërge: Vancouver

Tips voor de mooiste plekjes, leukste activiteiten en beste restaurants in Vancouver.

Bij het Fairmont Waterfront-hotel staat Katie Pettit altijd klaar voor de gasten met leuke tips voor uitstapjes in deze schilderachtige Canadese stad. Hier volgen enkele van haar tips voor zakelijke reizigers.

Wat zijn volgens u de beste adresjes voor een zakenlunch of -diner?

“Het Blue Water Café  in het hippe Yaletown is het beste visrestaurant van de stad en heeft een moderne, levendige uitstraling. De historische wijk Gastown heeft restaurantjes in overvloed en ligt op loopafstand van het hotel. Zelf ga ik het liefst naar L’Abattoir  vanwege de eigentijdse Franse keuken en de intieme, industriële sfeer, of naar Boneta vanwege de innovatieve kaart en de gezellige ambiance.”

Wat moeten zakelijke reizigers die Vancouver aandoen vooral niet vergeten mee te nemen?

“Een paraplu en een zonnebril. Het weer in Vancouver is volkomen onvoorspelbaar. Druilerige regen kan opeens omslaan in prachtig zonnig weer.”

Wat vinden gasten bijzonder aan uw hotel?

“We hebben een eigen kruidentuin en houden zelf ruim 500.000 honingbijen. Het hotel organiseert dagelijks rondleidingen langs de bijenkasten en de kruidentuin, onder leiding van de imker of de chef-kok.  De kruiden en de honing gebruiken we in ons restaurant, Herons West Coast Kitchen, en voor ons huisgebrouwen honingbier. Met de tuin en bijenstal maken we duidelijk dat we streven naar maximale duurzaamheid en een milieubewuste bedrijfsvoering.”

Wat moeten zakelijke reizigers met maar een paar vrije uurtjes absoluut gezien hebben?

“In dat geval is de hop-on, hop-off-bus van de Vancouver Trolley Co. een aanrader.  Pal voor ons hotel kunt u op deze nostalgische bus stappen. Hij wordt bestuurd door plaatselijke chauffeurs, die de omgeving van deskundig commentaar voorzien. De bus rijdt langs alle grote bezienswaardigheden in de binnenstad. Passagiers kunnen op 30 plaatsen uitstappen en bij een volgende bus weer instappen.”

Wat is in uw stad de beste plaats om te sporten in de buitenlucht?

“De zeewering van Vancouver is een promenade langs de stad van 22 kilometer lang, waar u kunt hardlopen, wandelen, inlineskaten of fietsen. Bijvoorbeeld rondom Stanley Park, English Bay en False Creek, of naar Vanier Park en Kitsilano. Gasten die lid zijn van de Fairmont President’s Club van ons hotel krijgen gratis een fiets in bruikleen.”

Business knowhow

Voor mensen die hun bezoek aan Vancouver ook zakelijk tot een succes willen maken, heeft conciërge Katie Pettit de volgende tips:

Tip 1: Telefoneren in het openbaar vervoer wordt niet op prijs gesteld door de plaatselijke bevolking, tenzij het gaat om een noodgeval.

Tip 2: Fooien kunt u laten afhangen van de service. Is die goed, dan is 10 tot 20 procent fooi gebruikelijk.

Tip 3: Houd er rekening mee dat uw Canadese klanten of collega’s zonder veel omhaal van woorden ter zake zullen komen. Vergaderingen verlopen efficiënt en de tijd wordt goed in de gaten gehouden.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.