Vraag het de conciërge: Shanghai

Tips over de mooiste bezienswaardigheden, leukste activiteiten en beste restaurants in Shanghai.

John Yin, conciërge bij hotel InterContinental Shanghai Wonderland, geeft bezoekers tips over wat ze het beste kunnen bezoeken, doen en eten in zijn metropool aan zee. Dit is zijn advies voor zakenreizigers.

Wat moeten zakenreizigers zeker meenemen naar Shanghai?

Neem een opvouwbare paraplu mee en bewaar die in uw handtas voor onverwachte regenbuien, vooral tijdens het regenseizoen in mei en juni. Ik raad bezoekers ook aan om een desinfecterende handgel en een opvouwbare Chinese waaier mee te nemen terwijl ze door de stad wandelen. Houd altijd het Chinese adres van uw hotel en uw bestemmingen van die dag bij de hand wanneer u eropuit gaat.

Wat zijn de beste adresjes voor een zakenlunch of -diner?

Er zijn heel veel geweldige adressen! U kunt heerlijk Frans eten bij Cuivre en het eclectische Mr. & Mrs. Bund. Voor de Chinese keuken gaat u naar Hakkasan in de Bund, Imperial Treasure Fine Chinese Restaurant en het luxueuze Cai Feng Lou in ons hotel.

Wat vinden gasten bijzonder aan uw hotel?

Het is gebouwd in de zijwand van een voormalige steengroeve. Twee verdiepingen bevinden zich boven de grond en vijftien verdiepingen tot 88 meter onder de grond. We maken het adembenemende uitzicht nog mooier met een nachtelijke watershow met lasers en verlichte drones.

Wat moeten zakenreizigers met maar een paar vrije uurtjes absoluut gezien hebben in Shanghai?

De Bund, natuurlijk. Dit gebied aan het water vertelt de recente geschiedenis van de stad via zijn architectuur. Het is een geweldige plek om te slenteren, te shoppen en te dineren.

Wat is de beste plek om te sporten in de buitenlucht?

Beklim de rotswanden van onze steengroeve voor een unieke work-out.  Of doe mee met een ‘wandelworkshop’ van Shanghai Flaneur. De excursies bestaan deels uit een lezing en deels uit een rondleiding door de stad.

Business knowhow

De beste tips van conciërge John Yin voor zakelijk succes in Shanghai:

  1. Kom op tijd voor vergaderingen en groet mensen die een visitekaartje bij zich hebben op de juiste manier. Het kaartje wordt beschouwd als een verlengstuk van de persoon die het laat zien, dus wees respectvol wanneer u een visitekaartje geeft of aanneemt. Pak het met beide handen aan en bekijk het zorgvuldig.
  2. Tijdens officiële zakelijke vergaderingen wil men u mogelijk de hand schudden. Laat uw Chinese klant of collega dan het initiatief nemen.
  3. Wanneer u een toast wilt uitbrengen, houdt u uw glas lager dan dat van de andere mensen.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.