Vraag het de conciërge: New York City

Tips voor de mooiste plekjes, leukste activiteiten en beste restaurants in New York City.

In de Intercontinental New York Barclay adviseert conciërge Adrian Proietti bezoekers al 10 jaar lang hoe ze hun tijd het beste kunnen doorbrengen in de stad die nooit slaapt. Hier volgt zijn deskundige advies voor zakenreizigers.

Wat moeten zakenreizigers die uw stad bezoeken meenemen?

Omdat wandelen het meest efficiënt is, zijn goede schoenen absoluut noodzakelijk. Neem lichte schoenen mee voor de lente en zomer en stevige schoenen voor de herfst en winter, wanneer de trottoirs nat en bevroren kunnen zijn. De plaatselijke bevolking draagt meestal laarzen of ander nuttig schoeisel en vervangt deze door stijlvolle schoenen zodra ze op hun bestemming zijn aangekomen. Iedereen die in februari op een grote plas op een oversteekplaats is gestuit, zal begrijpen waarom.

Het is slim om wat contant geld mee te nemen; in sommige plaatselijke restaurants kun je namelijk alleen contact betalen. Vergeet niet om de oplader van je smartphone mee te nemen, en zorg dat je deze altijd bij je hebt zodat je je telefoon tijdens vergaderingen kunt opladen. Je hebt je telefoon nodig voor navigatie, updates over het wisselvallige weer in New York en informatie over restaurants en bezienswaardigheden – daardoor loopt je telefoonbatterij snel leeg. En ten slotte heeft New York prijzen in de wacht gesleept voor uitstekend drinkwater, met name afkomstig van reservoirs in het noorden en westen van de stad – breng dus een herbruikbare waterfles mee en profiteer van de waterfonteinen die je bijna overal zult vinden.

Wat zijn de beste adressen voor een zakenlunch of -diner?

Vanwege zijn toplocatie is Casa Lever (390 Park Ave. en 53rd Street; tel.: 212-888-2700) exclusief, maar niet pretentieus. Dit moderne Italiaanse restaurant heeft een gevarieerd menu en een van de beste buitentuinen in Midtown East in Manhattan. Smith & Wollensky (49th Street en Third Avenue; tel.: 212-753-1530) is al 40 jaar een gevestigd restaurant in Eastside. Het staat bekend om zijn geweldige steaks en grote porties, hoewel ook vegetarische opties worden aangeboden. Hier zul je ook enkele tafels buiten vinden. Midtown East heeft sommige van de beste Japanse restaurants van de stad, en Sushiden (19 E. 49th St. en Madison Avenue; tel.: 212-758-2700) is een perfecte plaats voor een zakelijke bijeenkomst. De sushi en sashimi zijn authentiek. De setting is traditioneel, Japans zonder franje met een prima service. En de locatie is centraal en gemakkelijk.

Wat vinden gasten bijzonder aan jullie hotel?

De Barclay, die in 1926 als onderdeel van het stedelijk ontwerpplan voor de Grand Central Terminal werd gebouwd, speelde een belangrijke rol in de wederopleving van Manhattans Midtown East. Vanwege de modieuze stedelijke sfeer is het een favoriete plek voor New York socialites. We richten ons vandaag de dag niet alleen op stijl, maar ook op duurzaamheid. Wij stemmen onze bedrijfsvoering af op de Duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, en ons hotelpersoneel streeft er altijd naar een verschil te maken in onze stad en in de wereld.

Wat moeten zakenreizigers met maar een paar vrije uurtjes absoluut gezien hebben in jouw stad?

Je kunt vanuit ons hotel snel enkele van de meest bekende bezienswaardigheden in Manhattan bezoeken: Rockefeller Center, het Museum of Modern Art (MoMA), Grand Central Station, het Fifth Avenue winkelgebied, Times Square, Central Park, de Verenigde Naties, Bryant Park en het Empire State Building. Alles op nog geen 20 minuten wandelen vanaf onze voordeur.

Wat is de beste plek om in de buitenlucht te sporten in jouw stad?

Central Park heeft goed gemarkeerde paden voor joggers. Onze stad heeft ook een van de grootste fietsdeelprogramma’s in de VS, maar pas goed op in onze drukke straten. Een van de beste dingen in New York is dat je dagelijks in beweging bent: wandelen is een geweldige manier om je bestemming te bereiken en tegelijkertijd de stad te verkennen.

Business knowhow

Adrian Proietti
Adrian Proietti

De toptips van conciërge Adrian Proietti om zakelijk goed voorbereid te zijn in New York City:

Tip 1: Wees bereid om een fooi te geven voor bijna elke dienst; het standaardbedrag is meestal 20% van je rekening exclusief BTW. 

Tip 2: Maak je vertrouwd met de stad zodat je op tijd aankomt voor vergaderingen. Het is onbeleefd om te laat te komen, maar New Yorkers verschijnen ook niet heel vroeg voor afspraken. 

Tip 3: Het kledingvoorschrift voor zakendoen in New York City varieert van dure pakken op Wall Street tot stijlvolle sportieve kleding bij technologie- en creatieve bedrijven. Probeer, indien mogelijk, te achterhalen wat de juiste kledingcode is voor de kantoren die je zult bezoeken. Als je twijfelt, kies dan zakelijke kleding – en draag nooit T-shirts, baseballpetjes en gympen.

 

 

 

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.