Vraag het de conciërge: Monterrey, Mexico

Tips voor zakenreizen naar de politieke en commerciële hoofdstad van deelstaat Nuevo León.

Ricardo Ordaz, van het Live Aqua Urban Resort Monterrey Valle, geeft bezoekers al twee jaar lang zijn aanbevelingen over de interessantste plekjes en de beste restaurants in een van de belangrijkste commerciële steden in Mexico. Hier volgt zijn advies voor zakenreizigers.

Wat moeten zakenreizigers zeker meenemen naar Monterrey?

Pak in wat bij onze seizoenen past. Neem luchtige kleding mee voor in de zomer wanneer de temperatuur kan oplopen tot 37 graden Celsius. In de winter is het soms maar 10 graden en een warme trui is dan geen overbodige luxe.

Wat zijn de beste adressen voor een zakenlunch of -diner?

Nueve Fuegos (Lazaro Cardenas 2424 L-19, Residencial San Agustin; tel.: +81 23 17 40 50) is perfect voor een zakelijke afspraak. Je eet er heerlijke vleesgerechten van de hoogste kwaliteit. Voor lunch of diner kun je terecht bij Pangea (Av. del Roble 660, Valle del Campestre, Monterrey; tel.: +52 81 8114 6601), een restaurant met internationale gerechten, veganistische opties en een uniek menu. Het heeft terecht een plaatsje veroverd op de lijst van beste restaurants wereldwijd.

Wat vinden gasten bijzonder aan het hotel?

Ze zijn verrast door ons concept: dat van een stedelijk resorthotel – tot ze ons uitzicht zien. Vanuit het hotel heb je een mooi uitzicht op de stad en de bergen. Het beste van twee werelden.

Wat moeten zakenreizigers met maar een paar vrije uurtjes absoluut gezien hebben in Monterrey?

Een bezoek aan het karakteristieke Parque Fundidora en Paseo Santa Lucia, een wandeling langs de rivier, mogen niet ontbreken. Trek voor deze twee samen ongeveer drie uur uit.

Wat is de beste plek om te sporten in de buitenlucht?

In ons ecologische park Chipinque kun je sporten in de natuur.

Business knowhow

De beste tips van conciërge Ricardo Ordaz voor zakelijk succes in Monterrey:

  1. Plan je vervoer vooraf, vooral als je op een afgesproken uur een vergadering hebt.
  2. Bevestig de afspraak een dag van tevoren en houd er rekening mee dat er op het laatste moment nog iets kan wijzigen.
  3. De favoriete sporten van de plaatselijke bevolking zijn voetbal en honkbal en mensen zijn altijd bereid om over een van die twee te praten!

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.