Vraag het de conciërge: Madrid

Tips voor de mooiste plekjes, leukste activiteiten en beste restaurants in Madrid.

Gasten in het  Meliá Galgos kunnen terecht bij conciërge Angel Brox. Hij heeft in zijn dertigjarige loopbaan een schat aan kennis over de stad vergaard. Hij geeft hier wat tips voor zakenreizigers over wat er te zien en doen is in deze kosmopolitische Spaanse stad.

Wat moeten zakelijke reizigers die Madrid bezoeken vooral niet vergeten mee te nemen?

“Neem altijd goede loopschoenen mee. Het best verken je onze stad te voet. Maar neem niet te veel bagage mee. Er moet natuurlijk wel plek overblijven voor leuke aankopen die je doet bij de internationale boetieks en winkels in Salamanca, hét winkelgebied in Madrid.”

Wat zijn in Madrid de beste adresjes voor een zakenlunch of -diner?

“Voor de lunch is  Restaurante Pedro Larumbe een aanrader, (Paseo de la Castellana, 38; tel.: 91 575 11 12), net als  José Luis(Rafael Salgado 11, Madrid; tel.: 91 457 50 36 of 91 458 01 83) en Asador de Aranda, dat verschillende vestigingen heeft in de stad. Voor een zakendiner is Eccola (Calle Diego de Leon 3; tel.: 91 563 24 73) de perfecte keus: een moderne keukenbar met goed eten, leuke mensen en professioneel personeel. Gasten die het liever dicht bij huis zoeken, kunnen goed terecht bij ons  Diabolo Restaurant  (tel.: 91 562 20 40), dat garant staat voor een warme sfeer en een uitgebreide mediterrane keuken.”

Wat is in Madrid de beste plaats om te sporten in de buitenlucht?

“Hardlopen is mogelijk in  El Retiro Park. Je  kunt ook een fiets huren en de paden van Madrid Río volgen langs de rivier de Manzanares. Een leuke wandeling maak je in de botanische tuin of de Templo de Debod, een Egyptische tempel in het midden van de stad. Als je tijd hebt voor een uitstapje buiten Madrid, bieden steden als Toledo, Aranjuez en Segovia prima mogelijkheden voor buitenactiviteiten.”

Wat vinden gasten bijzonder aan Madrid?

“Gasten zijn altijd verbaasd hoe dicht ons hotel zich bij de Amerikaanse ambassade bevindt, waardoor we gemakkelijk te vinden zijn. Bezoekers verwachten ook niet dat het spectaculaire voetbalstadion, waar Real Madrid zijn thuiswedstrijden speelt, midden in het stadscentrum ligt, pal naast een zakenwijk.”

Wat moeten zakelijke reizigers met maar een paar vrije uurtjes absoluut gezien hebben?

“Bezoekers die maar een paar uur te besteden hebben in Madrid, moeten vooral ons belangrijkste stadsplein, Plaza Mayor, bezoeken, en ook de nabijgelegen Puerta del Sol, waar ooit de oostelijke stadspoort stond. Verder raad ik hen aan  San Jerónimo el Real te bezoeken, die eeuwenlang dienstdeed als kathedraal van Madrid. Als er dan nog tijd is, raad ik bezoekers het officiële verblijf van de Spaanse koninklijke familie aan, Palacio Real, en verder de Jardines de Sabatini naast het paleis en het Puerta de Alcalá-monument op de Plaza de la Independencia.”

Business knowhow

Voor mensen die hun bezoek aan Madrid ook zakelijk tot een succes willen maken, heeft conciërge Angel Brox de volgende tips:

Tip 1: Een handdruk is de gangbare formele begroeting voor mannen en vrouwen, hoewel mensen elkaar in een meer informele setting ook wel op beide wangen zoenen.

Tip 2: De lunch is de hoofdmaaltijd en de meeste zakelijke gesprekken vinden danook tijdens de lunch plaats. Begin echter pas over details tegen de tijd dat de koffie wordt geserveerd.

Tip 3: In Madrid is de typisch Spaanse siësta eerder een sprookje dan werkelijkheid. Kantoren en winkels zijn ‘s middags gewoon open, en ‘s avonds ook nog.

 

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.