Vraag het de conciërge: Ho Chi Minh City

Tips voor de mooiste plekjes, leukste activiteiten en beste restaurants in Ho Chi Minh City.

Conciërge Cung Hien Thieu, brengt gasten van het InterContinental Asiana Saigon al jaren op de hoogte van bezienswaardigheden, leuke tochtjes en goede restaurants in deze mooie en historische Vietnamese stad. Hier volgt zijn deskundig advies voor zakenreizigers.

Wat moeten zakenreizigers die Ho Chi Minh City bezoeken meenemen?

“Ho Chi Minh heeft een warm en vochtig klimaat, het regenseizoen duurt van mei tot november en het droge seizoen van december tot mei. Neem vooral lichte, comfortabele kleding mee. Hoewel vrijetijdskleding bijna overal geaccepteerd wordt, verwachten bedrijven en duurdere restaurants toch wel dat hun gasten ‘smart casual‘ gekleed gaan: een overhemd, pantalon en schoenen in plaats van sandalen.”

Wat zijn de beste adressen voor een zakenlunch of -diner?

Mandarin (11A Ngo Van Nam Street, District 1, Tel.: 84 8 3822 9783) is gespecialiseerd in de Vietnamese keuken en gebruikt alleen de beste ingrediënten, kruiden en specerijen.  Verder is er een bodega om de ervaring nog te verrijken. Xu Restaurant & Lounge (Begane grond, 71-73-75 Hai Ba Trung, District 1; Tel.: 84 8 3824 8468) geeft plaatselijke specialiteiten een nieuw jasje. Xu is door de New York Times uitgeroepen tot een van de beste restaurants van Saigon en biedt een avontuurlijk smakend menu, een uitgebreide keuze uit heerlijke kleine hapjes en een luxe decor.”

Wat vinden gasten bijzonder aan Ho Chi Minh City?

Bezoekers die niet bekend zijn met de koloniale geschiedenis van Vietnam, zijn verbaasd als ze in het stadscentrum de historische Basiliek van Notre-Dame zien, met het prachtige standbeeld van de Heilige Maagd Maria.”

Wat moeten zakenreizigers met maar een paar vrije uurtjes absoluut gezien hebben?

Als je een uur hebt, raad ik een tour van de Basiliek van Notre-Dame aan, die ontworpen is door een Franse architect en voltooid werd in 1877. Naast de kathedraal staat een ander voorbeeld van koloniale architectuur: het centrale postkantoor van Saigon, ontworpen door Gustave Eiffel en gebouwd van 1886 tot 1891. Het is het grootste postkantoor in Vietnam. Als je twee uur kunt besteden, loop dan door Dong Khoi straat—voorheen Rue Catinat—die heel populair was tijdens de Franse periode en waar buitenlandse journalisten en politieke figuren elkaar tijdens de Vietnamoorlog ontmoetten. Als je een halve dag kunt besteden, breng dan een bezoek aan het museum over de Vietnamese geschiedenis. Het is in de jaren ‘20 van de vorige eeuw gebouwd en is een prachtig voorbeeld van de Chinees-beïnvloede architectuur uit die periode. In het complex zijn artefacts uit de bronstijd te vinden, evenals boeddhabeelden uit de regio en plaatselijke rariteiten, zoals een perfect bewaard gebleven mummie van eind 19e eeuw. Loop na het bezoek aan het museum door Mac Thi Buoi straat en bewonder de kunstwerken van plaatselijke kunstenaars die tentoongesteld zijn in de Apricot Gallery en Ben Thanh Art & Frame.”

Wat is de beste plek om te sporten in de buitenlucht?

Je kunt door de open gebieden van de stad wandelen of joggen. 30/4 Park, Le Van Tam Park, 23/9 Park en Le Thi Rieng Park zijn erg populair. ‘s Ochtends en ‘s avonds kun je plaatselijke bewoners, jong en oud, zien dansen, relaxen en kletsen onder de eucalyptus- en tamarindebomen. Oude mannen vissen in de vijvers in de parken, en door de zingende en gitaarspelende studenten waan je je op een campus.”

Business knowhow

AskAConcierge_InterContinentalAsianaSaigon_Thieu_HoChiMinhCity_May2015De beste tips van conciërge Cung Hien Thieu om goed zaken te doen in Ho Chi Minh City.

Tip 1: Zeg bij het begroeten ‘xin chao‘ (klinkt als sien tjauw) en de naam en titel van de persoon. De Vietnamezen vinden het geweldig als een westerling ‘xin chao‘ goed uitspreekt. Houd er wel rekening mee dat de uitspraak erg belangrijk is. Deze twee woorden hebben wel zes verschillende betekenissen, en maar één ervan is ‘hallo‘.

Tip 2: Visitekaartjes worden uitgewisseld bij de eerste ontmoeting. Geef en ontvang een visitekaartje met beide handen.

Tip 3: Mannen en vrouwen tonen in het openbaar geen genegenheid voor elkaar, maar mensen van hetzelfde geslacht lopen soms wel hand in hand.

 

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.