Vraag het de conciërge: Dubai

Tips voor de mooiste plekjes, leukste activiteiten en beste restaurants in Dubai.

Wie een bezoek brengt aan Fairmont Hotel The Palm, dat zich op de “stam” van Dubai’s palmvormige eiland Palm Jumeirah bevindt, en wil weten wat er in Dubai valt te beleven, kan zijn voordeel doen met wat conciërge Mark Corpus tijdens zijn lange carrière heeft geleerd. Hier volgen enkele van zijn tips voor zakelijke reizigers die deze verleidelijke stad in het Midden-Oosten aandoen.

Wat moeten zakelijke reizigers die uw stad bezoeken vooral niet vergeten mee te nemen?

“Juni tot en met september zijn onze heetste maanden. Bezoekers doen er goed aan hun kleding daarop af te stemmen. Katoen en linnen zijn het meest geschikt. Met een lichte, goed zittende hoed of pet en een goede zonnebril houd je de zon stijlvol op afstand. Ook zonnebrandcrème met beschermingsfactor 20 of hoger mag niet ontbreken in de bagage. Toch is het hier niet de hele tijd bloedheet. Wie ons tussen december en maart bezoekt, doet er goed aan hemden met lange mouwen, een trui en een licht jasje mee te brengen, want vooral in de vroege ochtend en ‘s avonds is het best fris.”

Wat zijn volgens u de beste adresjes voor een zakenlunch of -diner?

“Het restaurant in ons hotel, Seagrill on 25°, biedt een heerlijke selectie én een prachtig uitzicht over de Perzische Golf. Ons chique Chinese restaurant  beschikt over een privéruimte. Deze leent zich uitstekend voor vergaderingen en is heel geschikt voor zakenmensen (bel 971 4 457 3457 voor een reservering bij een van deze restaurants). Het Prime Steakhouse in hotel Meydan, gelegen in een ander gedeelte van Dubai, biedt weer een heel andere, unieke ervaring: het hotel ligt naast de paardenrenbaan, waar elk jaar de Dubai World Cup wordt gehouden (hotel Meydan aan de Meydan-renbaan, telefoonnr.: 971 4 381 3111). Een geliefd lunchadres is Bice Mare, een fantastisch Italiaans restaurant in de Souk Al Bahar, met zijn dansende fonteinen. Fruits de mer, dat is de specialiteit van Bice Mare. De prijzen zijn er schappelijk (Downtown Burj Khalifa, Souk Al Bahar; telefoonnr.: 971 4 423 0982).”

Wat vinden gasten bijzonder aan uw stad?

“In Dubai en de overige emiraten hoeven de meeste bedrijven en hun werknemers geen inkomstenbelasting te betalen. Dat is een van de redenen waarom de Verenigde Arabische Emiraten zo aantrekkelijk zijn voor het bedrijfsleven.”

Wat moeten zakelijke reizigers met maar een paar vrije uurtjes absoluut gezien hebben?

“Ga voor een paar uurtjes naar de Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard. Daar vind je de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, de dansende waterkolommen van de Fontein van Dubai, het arabeske winkelcentrum Souk Al Bahar, waar je lekker kunt winkelen en eten en waar altijd iets te beleven valt, en de kolossale Dubai Mall, met maar liefst twaalfhonderd winkels. Wat dit alles voor de zakelijke reiziger zo interessant maakt, is de ligging ten opzichte van Dubai International Airport: in twaalf minuten ben je op de luchthaven.”

Business knowhow

Voor mensen die hun bezoek aan Dubai ook in zakelijk opzicht tot een succes willen maken, heeft conciërge Mark Corpus de volgende tips:

Tip 1: Leer een paar zinnetjes in het Arabisch (groeten). Dat maakt een goede indruk.

Tip 2: Zorg dat je de gebruiken en gedragsregels kent waarmee je te maken krijgt wanneer je te gast bent in een islamitisch land. Nederigheid en bescheidenheid staan in hoog aanzien.

Tip 3: De plaatselijke bewoners houden niet van overdadige juwelen. Opzichtige versieringen (gouden kettingen, juwelen en dergelijke) worden vermeden, zeker door zakenmensen.

 

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.