Vraag het de conciërge: Dubai

In het Shangri-La Hotel Dubai adviseert conciërge Renel R. Gamboa zijn hotelgasten al 24 jaar over de beste bezienswaardigheden en restaurants in zijn stad. Hier volgt zijn advies voor zakenreizigers die de dichtstbevolkte stad van de Verenigde Arabische Emiraten bezoeken.

Wat moeten zakenreizigers zeker meenemen?

Tussen november en februari is de temperatuur in Dubai het meest comfortabel. De rest van het jaar is het hier meestal heel warm, dus neem zeker zonnebrandcrème, een hoed of een ander hoofddeksel, en lichte, luchtige kleding mee. De meeste kantoren en restaurants hebben airconditioning.

Wat zijn de beste adressen voor een zakenlunch of -diner?

Dubai wordt ook wel de gastronomische hoofdstad van de VAE genoemd. Je vindt hier dus veel uitstekende restaurants. Voor een zakelijk diner raad ik Pierchic aan. Een zeer goed visrestaurant met uitzicht over de Perzische Golf (toegang via het zwembad en strand van hotel Al Qasr, Madinat Jumeirah; tel: +971 4 432 3232). En natuurlijk is een trip naar Dubai niet compleet zonder de lokale Emiratische keuken te proeven. Siraj (Souk Al Bahr in het centrum; tel: +971 4 513 6207) is een van de meest authentieke restaurants. Het ligt vlakbij ’s werelds hoogste gebouw, Burj Khalifa, en de Dubai Fountain met de befaamde fonteinshow.

Wat vinden gasten bijzonder aan Dubai?

In ons restaurant, Level 42, kun je voor kleine groepen – zelfs voor twee mensen – een privéterras boeken met geweldige uitzichten over de Burj Khalifa en rest van de stad. Hier is al menig huwelijksaanzoek gedaan.

Wat moeten zakenreizigers met maar een paar vrije uren absoluut gezien hebben in jouw stad?

Het Dubai Museum is een echt hoogtepunt. Reizigers krijgen een kijkje in de geschiedenis van de stad, en van de eerste industrieën, zoals parelduiken, dadelplantages, pottenbakken en weven. De historische wijk Al Fahidi is ook de moeite waard. En een boottocht met een abra, waarbij je de Dubai Creek oversteekt naar de goud- en kruidenmarkt, is ook een onvergetelijke ervaring.

Wat is de beste plek om in de buitenlucht te sporten in Dubai?

Het Al Barsha Pond Park heeft een ronde atletiekbaan waarop je kunt fietsen en joggen te midden van 50 hectare groen. Daarnaast heeft ons hotel een buitenzwembad en tennis- en squashbanen.

 Businessknowhow

Concierge Renel R. Gamboa

De beste tips van conciërge Renel R. Gamboa voor zakelijk succes in Dubai:

  1. Gedurende de maand van Ramadan (die in 2018 op 15 mei begint) zijn kantooruren korter. Tijdens de vastenperiode is het van zonsopgang tot zonsondergang verboden in het openbaar te eten en te drinken. Bezoekers moeten zich dan tevens bescheiden kleden.
  2. De lokale bevolking schudt in het algemeen niet de hand van iemand van het andere geslacht. In plaats van een handdruk, kun je je rechterhand op je hart leggen.
  3. De plaatselijke bevolking waardeert het wanneer bezoekers hen begroeten met een Arabische begroeting, zoals assalam aleikum, dat ‘vrede met u’ betekent.