Vraag het de conciërge: Chicago

In La Quinta Inn & Suites in het hartje van Chicago, vertelt conciërge Bill Navarre zijn gasten al 17 jaar over de leukste bezienswaardigheden en lekkerste adresjes in de ‘Windy City’. Dit is zijn deskundige advies voor zakenreizigers.

Wat moeten zakenreizigers zeker meenemen?

De juiste kleding voor het seizoen. In de zomer kan het heel erg warm zijn in Chicago, en in de winter is het altijd koud. Pak dus de juiste kleren in. En zorg voor voldoende eetlust! Chicago is een van de Amerikaanse culinaire topbestemmingen. Van dure restaurants tot pizzeria’s, je vindt hier fantastische eetgelegenheden op elke straathoek.

Wat zijn de beste adressen voor een zakenlunch of -diner?

Als je indruk wilt maken op een klant of iets te vieren hebt, ga dan naar RPM Steak (66 W. Kinzie St, tel. 312-284-4990). Hun lunch is uitmuntend en betaalbaar, met op de kaart een burger van dry-aged rundvlees of een broodje kreeft voor $ 18. Vraag om een tafel op de mezzanine. Het is er rustiger en je hebt een geweldig uitzicht over het restaurant en de bar. Misschien heb je geluk en zie je een beroemdheid.

Waarmee weet jullie hotel de gasten telkens weer te verrassen?

Onze gasten zijn altijd weer verrast over de uitstraling van ons hotel – een echte vaste waarde van La Quinta. In 2017 hebben we alle negen verdiepingen van ons hotel van boven tot onder voor miljoenen dollars gerenoveerd, en onze gasten vinden het frisse en moderne decor erg prettig.

Wat moeten zakenreizigers met maar een paar vrije uren absoluut gezien hebben in jouw stad?

Een architecturale cruise over de Chicago River duurt 75 minuten. Je komt in korte tijd heel veel te weten over de architectuur en geschiedenis van de stad. Normaal gesproken varen de cruises van april tot september. Ze kosten ongeveer $ 35 per persoon. Blijf je liever op het land, stap dan op de Big Bus. Zij organiseren het hele jaar door hop-on/hop-off-tours.

Wat is de beste plek om in de buitenlucht te sporten in jouw stad?

Er is van alles te doen rondom ons prachtige meer: fietsen, hardlopen, of gewoon een wandeling maken. Het is de perfecte locatie om actief te zijn. Door de hele binnenstad vind je Divvy-fietshuurstations, dus huur een fiets en geniet van het meer of ontdek de buurten van de binnenstad.

 Businessknowhow

Concierge Bill Navarre

De beste tips van conciërge Bill Navarre voor zakelijk succes in Chicago:

  1. Punctualiteit is heel belangrijk als je een afspraak hebt in het vriendelijke, maar zakelijke middenwesten. Houd dus rekening met druk verkeer en zorg dat je ruim op tijd bij je afspraak bent.
  2. In de meeste restaurants is de dresscode business casual, maar als je het niet zeker weet, controleer dan even de website van het restaurant.
  3. En vergeet niet om een fooi te geven! Bediening, barpersoneel, hotelmedewerkers, taxi- en rideshare-chauffeurs – bijna iedereen in de service-industrie werkt hard om het jou naar je zin te maken. Geef 15% fooi voor goede service.