Vraag het aan de conciërge: Singapore

In het Capitol Kempinski Hotel Singapore geeft conciërge Lydia Tang al zes jaar tips aan gasten over de mooiste bezienswaardigheden, leukste activiteiten en beste restaurants. Dit is haar advies voor zakenreizigers.

In het Capitol Kempinski Hotel Singapore adviseert conciërge Lydia Tang al zes jaar welke dingen haar bezoekers moeten zien, doen en eten in dit commerciële en culturele centrum van Zuidoost-Azië. Dit is haar advies voor zakenreizigers.

Wat moeten zakenreizigers zeker meenemen naar Singapore?

Breng stijlvolle vrijetijdskleding mee voor een reisplan waarbij zaken en heerlijk dineren op het programma staan. Breng ook een paar comfortabele sneakers mee om bezienswaardigheden te voet te bezichtigen. En maak u geen zorgen als u iets vergeet. Alles is zo makkelijk te vinden in Singapore, dus het is niet erg om weinig mee te nemen.

Wat zijn de beste adresjes voor een zakenlunch of -diner?

Singapore is een mengelmoes van keukens en bezoekers hebben een overvloed aan keuze voor eetgelegenheden. Om de lokale keuken te proberen, gaat u naar National Kitchen by Violet Oon, dat gevestigd is in de National Gallery (1 St. Andrew’s Road, #02–01). Oon, een plaatselijke beroemde chef-kok, is gespecialiseerd in de authentieke Peranakan-keuken. Wilt u indruk maken, ga dan naar Lei Garden (gevestigd in Chijmes, 30 Victoria Street), een restaurant met een Michelin-ster dat verfijnde Kantonese gerechten bereidt in een exclusieve setting.

Wat vinden gasten bijzonder aan het hotel?

Onze indrukwekkende hoge plafonds! We bevinden ons in twee iconische, historische gebouwen, Stamford House en Capitol Building, dus ons eigentijdse pand komt met een zeer ruime indeling. We beschikken over grote ruimtes met plafonds die gemiddeld 3,2 meter hoog zijn en in sommige ruimtes wel 3,6 meter. Dat is voor Singapore echt uniek.

Wat moeten zakenreizigers met maar een paar vrije uurtjes absoluut gezien hebben in Singapore?

Om een beeld te krijgen van de verschillende culturen en de geschiedenis van onze stadsstaat, moeten ze zeker naar het National Museum of Singapore gaan, ons oudste museum. Nog een goede keuze is Gardens by the Bay, een futuristisch park met verbluffend mooie bouwwerken, zoals de Supertree Grove met enorme, boomachtige creaties die ‘s avonds prachtig verlicht zijn en de OCBC Skyway, een 22 meter lange loopbrug waarop u een spectaculair uitzicht hebt.

Wat is de beste plek om te sporten in de buitenlucht?

Maak een wandeling door de Singapore Botanic Gardens, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan met één van de oudste overgebleven stukken primair regenwoud in Singapore. Loop of jog langs de Southern Ridges, een lange uitgestrekte groene ruimte van 10 km die enkele van Singapore’s meest populaire parken en tuinen met elkaar verbindt.

Business knowhow

De beste tips van conciërge Lydia Tang voor zakelijk succes in Singapore:

  1. Wees vroeg of stipt op tijd voor vergaderingen.
  2. Regel uw vervoer naar vergaderingen die in de ochtend plaatsvinden van tevoren; het verkeer kan vastzitten.
  3. Handen schudden is een gepaste manier van groeten en visitekaartjes spelen een belangrijke rol bij eerste ontmoetingen. Een visitekaartje wordt met twee handen uitgestrekt aangeboden, waarbij u iets tegen de ontvanger zegt.

Lydia Tang, Capitol Kempinski Hotel concierge

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.