Vraag het aan de conciërge: Bogota

In het Grand Hyatt Bogota vertelt conciërge Geraldin Gordillo Cardozo haar bezoekers wat ze het beste kunnen bezoeken, doen en eten in deze metropool in de bergen. Dit is haar advies voor zakenreizigers.

In het Grand Hyatt Bogota vertelt conciërge Geraldin Gordillo Cardozo haar bezoekers wat ze het beste kunnen bezoeken, doen en eten in deze metropool in de bergen. Dit is haar advies voor zakenreizigers.

Wat moeten zakenreizigers zeker meenemen naar Bogota?

Een elektrische adapter, mobiele telefoonoplader en genoeg contant geld voor de winkels en restaurants die geen creditcards accepteren. De temperatuur in Bogota kan op een dag met 20 graden veranderen, met hoogtepunten van 28 °C (82 °F), dus neem de juiste spullen mee. Neem een paraplu mee en houd deze bij je. De regen komt zonder waarschuwing.

Wat zijn de beste adresjes voor een zakenlunch of -diner?

De gastronomische variëteit van onze stad biedt voor elk wat wils. Ga uit eten bij Casa Vieja of La Puerta Falsa als je de lokale keuken en ons culturele erfgoed wilt ervaren. In Bogota’s luxueuze G Zone-district biedt El Cielo een moderne vormgeving en idem maaltijden en doet Criterion by Rausch zijn reputatie eer aan als één van de beste restaurants in Colombia. Ushin, het restaurant van ons hotel, is een geweldige plek om samen te komen met klanten voor een Aziatisch geïnspireerde maaltijd, karakteristieke cocktails en een fantastisch uitzicht.

Wat vinden gasten bijzonder aan jouw stad?

De snelheid waarmee die verandert. Bogota is zoveel geavanceerder dan 10 jaar geleden. We hebben een dynamisch zakencentrum, een jonge en gevarieerde bevolking en prachtige plekken in de buitenlucht. Zelfs de lokale inwoners, zoals ik, worden verrast door die verschillen.

Wat moeten zakenreizigers met maar een paar vrije uurtjes absoluut gezien hebben in Bogota?

De grote collectie prekoloniale juwelen in het Museo del Oro geeft bezoekers inzicht in de eeuwenoude cultuur van Colombia. Op Plaza de Bolívar kun je het huis van de president, het congresgebouw en Catedral Primada zien, een cultureel historisch monument.

Als je een paar uurtjes hebt, wandel of rijd dan de Cerro de Monserrate op voor een schitterend uitzicht over de stad. Bovenaan kun je in één van de vele traditionele restaurantjes dineren. Mocht je een hele dag hebben, ga dan naar La Mina de Sal de Zipaquirá, een voormalige zoutmijn die een kerk omgeeft die geheel van zout is gebouwd. Met de auto of de trein ben je daar al in een paar uurtjes.

Wat is de beste plek om te sporten in de buitenlucht?

Parque Simon Bolivar vlak bij het centrum van de stad beslaat bijna 4 km². Wandel- en fietspaden leiden je door de bossen en rondom het meer. Verder loopt er een wirwar van fietspaden dwars door Bogota, dus huur een fiets en ga op pad.

Business knowhow

vraag het aan de conciërge Bogota
Geraldin Gordillo Cardozo

De beste tips van conciërge Geraldin Gordillo Cardozo voor zakelijk succes in Bogota:

  1. Een stevige handdruk waarbij je elkaar recht in de ogen kijkt, is de gebruikelijke manier van groeten. Mannen dienen te wachten totdat vrouwen hen de hand toereiken. Vrienden en familie groeten elkaar vaak met een kus en een omhelzing. Begroetingen zijn uitgebreid, waarbij vragen gesteld worden over de gezondheid, de reis en de wederzijdse kennissenkring. Snelle begroetingen getuigen niet van respect.
  2. Wees flexibel als het om tijd gaat. Een zakenlunch kan enkele uren duren. Als je een uitnodiging krijgt voor een diner om 18.00 uur, dan schuif je waarschijnlijk rond 21.00 uur aan tafel. Te laat komen voor een sociale aangelegenheid wordt niet als een gebrek aan respect beschouwd. Al je zakelijke vergaderingen, sociale evenementen en dagelijkse transacties zullen langer duren dan je verwacht.
  3. Bogota is een stad waar files aan de orde van de dag zijn. Plan minstens een uur in voor een rit en zorg dat je op tijd vertrekt voor vergaderingen.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.