Op zakenreis naar: Toronto

Toronto, de grootste metropool van Canada, is een van de meest multiculturele steden ter wereld.

Toronto, de grootste metropool van Canada, is een van de meest multiculturele steden ter wereld. Wanneer je er door de straten en buurten wandelt, hoor je een veelvoud aan talen, ontdek je een verscheidenheid aan etnische restaurants en kom je uit bij culturele hotspots en evenementen die de verschillende achtergronden en levensstijlen van de lokale bevolking weerspiegelen.

De hoofdstad van Ontario, gelegen aan de noordwestelijke oever van Lake Ontario, is een centrum voor financiële dienstverlening, film, technologie en toerisme. Deze populaire zakenreisstad organiseert de jaarlijkse Canadese conferentie van de Global Business Travel Association van 15-17 april.

Handig om te weten voor u vertrekt

Tijdzone: Eastern Daylight Time
Munteenheid: Canadese dollar (CAD) (1 US dollar = 1,33 Canadese dollar)
Taal: vooral Engels

Luchthaven

In Toronto bevinden zich twee luchthavens. De grotere Toronto Pearson International Airport ligt op ongeveer 40 km van het centrum. Billy Bishop Toronto City Airport, ook de Toronto Island Airport genoemd, ligt vlak bij het centrum.

Vervoer in Toronto

Als je in Toronto Pearson landt, volg dan de ‘train to the city’-borden in Terminal 1. Neem de Union Pearson Express Train. Deze gaat naar Union Station, vanwaaruit je gemakkelijk naar andere locaties kan reizen. Elke 15 minuten is er een trein die de luchthaven verlaat en de rit duurt ongeveer 25 minuten. Een enkele reis kost 12,35 Canadese dollar.

Er staan taxi’s aan terminals 1 en 3. Je betaalt ongeveer 50-60 Canadese dollar voor een rit naar het centrum.

Vlieg je op Billy Bishop? Gebruik de voetgangerstunnel of neem de ferry voor een rit van 90 seconden (gratis voor voetgangers) om naar het centrum te gaan. Een taxi kost ongeveer 20 Canadese dollar en je bent op 10 minuten in het centrum.

Werkplekken

Northspace heeft gratis wifi, gratis koffie en eten (gratis en tegen betaling). Je hebt al een dagpas voor 20 Canadese dollar.

Lab T.O. ligt in een opkomende buurt en is gericht op digitale professionals. Voor 20 Canadese dollar krijg je toegang van 9 tot 17 u., koffie of thee en telefooncellen voor privégesprekken.

Geniet van het uitzicht op de skyline van Toronto terwijl je werkt vanuit Merchants of Green Coffee. Er zijn voldoende zitplaatsen. Kies een koffie (allemaal zijn ze fair trade) en ga aan het werk.

In de Black Canary Espresso Bar vind je goede koffie, snelle wifi en veel plaats. Bovendien zijn er een heleboel stopcontacten aanwezig. Bonus: Dankzij de grote ramen valt er veel natuurlijk licht naar binnen.

Bezienswaardigheden

De CN Tower is een iconisch deel van de skyline van Toronto. Hoewel de toren vooral een praktisch doel heeft (namelijk televisie- en radiosignalen uitzenden), krijg je tijdens een bezoek de kans om de stad vanaf meer dan 300 meter hoogte te bekijken. Op de bovenste verdieping vind je kamerhoge ramen, bezienswaardigheden en eetgelegenheden.

De St. Lawrence Market biedt eten en ambachtelijke producten. Kom met een lege maag, verdwaal tussen de kraampjes en proef van het assortiment aan smakelijke hapjes. Sommige verkopers aanvaarden enkel cash.

Ga bij warm weer naar de Toronto Islands (Toronto Island Park). Een rit heen en terug met de ferry kost minder dan 8 Canadese dollar en duurt 13 minuten vanuit het centrum. Op het eiland zijn geen auto’s toegestaan, dus je ontsnapt er aan de drukte van de stad. Breng de dag door op de mooie stranden en in de gezellige parken, tuinen en cafés. Ontdek ook het Gibraltar Point Lighthouse.

Eten en drinken

De diversiteit van Toronto is weerspiegeld in het eten. Er is voor iedereen wat wils. Enkele mogelijkheden:

Carousel Bakery, al meer dan 30 jaar gevestigd op de St. Lawrence Market, serveert de bekende ‘peameal bacon sandwich’—het typische gerecht in Toronto. Je vindt er ook wraps, sandwiches, broden en gebak. De bakkerij aanvaardt enkel cash.

Met zijn heldere interieur en traditionele keuken neemt Chubby’s Jamaican Kitchen je mee naar de Caraïben. De geroosterde kip is erg populair bij de lokale bevolking.

Visliefhebbers komen bij Honest Weight aan hun trekken. Deze eenvoudige zaak serveert verse vis aan een redelijke prijs.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.