Op zakenreis naar: Seattle

In Seattle gaat het leven in de grote stad hand in hand met de vrije natuur. Kijk op van uw laptop en u hebt een prachtig uitzicht op Puget Sound, Mount Rainier in de verte en groen, groen, groen, waar u ook kijkt.

In Seattle gaat het leven in de grote stad hand in hand met de vrije natuur. Kijk op van uw laptop en u hebt een prachtig uitzicht op Puget Sound, Mount Rainier in de verte en groen, groen, groen, waar u ook kijkt.

Seattle wordt soms ook wel de ‘Rainy City’ (regenstad) genoemd, maar al die nattigheid leidt ook naar haar andere bijnaam: de Emerald City (stad van smaragd). In feite heeft Seattle jaarlijks minder neerslag dan vele andere Amerikaanse steden, maar per jaar valt er op gemiddeld meer dan 150 dagen een beetje regen.

Het gebied is populair bij zakenreizigers die grote ondernemingen bezoeken, zoals Amazon, Nordstrom en Starbucks met hun hoofdkantoor in de stad, alsook Costco en Microsoft in nabijgelegen steden. De ruimtevaart, landbouw, maritieme sector, biowetenschappen, gezondheidzorg, retail, technologie en bosbouw zijn allemaal belangrijke industriële sectoren.

Van en naar het vliegveld

Seattle-Tacoma International Airport (SEA), of Sea-Tac zoals de plaatselijke bewoners het noemen, ligt 21 kilometer ten zuiden van het stadscentrum. Carpoolen is gebruikelijk in de stad. Een UberX vanaf het vliegveld naar het centrum kost ongeveer $ 31. Vergelijk de prijzen met die van Lyft als u aankomt om te zorgen dat u de beste deal krijgt. Traditionele taxi’s kosten rond de $ 40. Voor een autorit naar het centrum moet u op ongeveer 25 minuten rekenen.

De shuttledienst Downtown Airporter kost $ 18 en gaat elke 30 minuten. Boek een rit online, via de telefoon of op het vliegveld; ga naar het midden van het plein waar al het wegvervoer vertrekt.

Verblijfsmogelijkheden

Luxury:

  • Fairmont Olympic Seattle, 411 University St.; tel.: 206-621-1700

Upper upscale:

  • Hilton Seattle, 1301 6th; tel.: 206-624-0500
  • Radisson Hotel Seattle Airport, 18118 International Blvd.; tel.: 206-244-6666

Upscale:

  • Courtyard Seattle Downtown Pioneer Square, 612 2nd; tel.: 206-625-1111
  • Hyatt House Seattle Downtown, 201 5th Avenue N.; tel.: 206-727-1234

Midscale:

  • Holiday Inn Seattle, 211 Dexter Avenue N.; tel.: 206-728-8123

Activiteiten en bezienswaardigheden

De Space Needle is een iconisch monument van Seattle. Voor $ 32,50-37,50 krijgt u een adembenemend uitzicht over de stad die 158 meter onder u ligt. Voor die prijs krijgt u ook professionele digitale foto’s, de gratis mobiele app van Space Needle, interactieve ervaringen en een virtual reality-bungeejump voor de ware waaghalzen. Na een renovatie van meerdere miljoen dollars is de attractie verbeterd met overhellende glaswanden op een openluchtdek en de Loupe, een ronddraaiende glazen vloer. Het is dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur.

U bent niet in Seattle geweest als u de historische Pike Place Market niet hebt bezocht. Deze boerenmarkt werd in 1907 opgericht en is daarmee de oudste, voortdurend werkende markt in de VS. De markt verwelkomt meer dan 15 miljoen bezoekers per jaar. U treft er lokale producten, verse vis en handgemaakte ambachtswaren aan. Het is een uitstekende plek om iets te eten of een cadeautje voor thuis te kopen. De markt is 363 dagen per jaar geopend en is gesloten op Thanksgiving en Kerstdag.

Mocht u nog tijd over hebben, maak dan een plezierreisje rond Puget Sound met de Washington State Ferry. Een tochtje naar Bainbridge Island duurt 35 minuten; de overtocht naar Bremerton een uur. De tarieven lopen uiteen naargelang de afstand. De veerboten gaan van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Ga van boord en op verkenning of blijf aan boord, relax en bewonder de schitterende uitzichten. Er is eten en drinken verkrijgbaar aan boord.

De Ballard Locks verbindt Puget Sound met Lake Union en Lake Washington. Neem even de tijd en kijk hoe ze een boot door de sluizen loodsen. Als u de stad ergens tussen juni en september bezoekt, ziet u de zalmen passeren op hun trektocht door de vistrap. Wandel door de botanische tuinen in het omliggende terrein. Trek er zelf op uit of sluit u aan bij een tour met een gids. Het terrein is elke dag van 7.00 tot 21.00 uur open.

Uit eten

Tijdens het diner hebt u een fantastisch uitzicht over Matt’s in the Market, met het markante Pike Place Market-bord en Elliot Bay. Het afwisselende, seizoensgebonden menu van verse vis, schaal- en schelpdieren en de warme, gemoedelijke sfeer zorgt dat u van uw eerste drankje tot aan het dessert blijft hangen. Gevestigd in 94 Pike St. Nr. 32; tel.: 206-467-7909.

Seattle is dan wel de thuishaven van Starbucks, maar probeer de kenmerkende lavendel chai en lattes met amandelmelk eens bij de Anchored Ship Coffee Bar. Gratis wifi, gezellige meubels en een grote erker maken dit de perfecte plek om uw inbox op te schonen en de wereld gade te slaan. Dagelijks geopend van 7.00 tot 18.00 uur op 5308 Ballard Ave. NW; tel.: (206) 954-9215.

The Walrus and the Carpenter is een favoriet van veel locals. Behulpzame obers suggereren welke lokaal gevangen, vakkundig geopende oesters u eerst moet proberen. Dit buurtrestaurant laat u helemaal thuis voelen terwijl u onderweg bent. U kunt er geen tafels reserveren, dus zorg dat u even de tijd hebt om te wachten. Het is te vinden op 4743 Ballard Ave. NW; tel.: 206-395-9227.

Il Corvo’s stoutmoedige businessmodel houdt het simpel. Het restaurant is alleen open van maandag tot en met vrijdag, van 11.00 tot 15.00 uur. U kunt kiezen uit twee pastagerechten, die elke dag vers worden bereid (plus een aantal afwisselende voorgerechtjes). U kunt er alleen met contant geld betalen. En toch trekken de perfect bereide gerechten van $ 10 volle zalen. Kijk alvast wat er vandaag op het lunchmenu staat via Instagram en bereid u voor om u achter in de rij aan te sluiten. Il Corvo is te vinden op 217 James St.; tel.: 206-538-0999.

 

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.