Op zakenreis naar: Perth

In de Australische strandplaats vind je zon, kunst, heerlijke restaurants en een bruisend zakenleven.

Bezoekers van Perth ervaren een aangename mix van natuurlijke schoonheid, prachtig weer en volop activiteiten in de buitenlucht. Je kunt er wandelen, fietsen, zwemmen en snorkelen, maar ook volop genieten van het stadse leven met musea van wereldformaat, exquise restaurants en een geweldig winkelaanbod. De lokale bevolking is vriendelijk, vrolijk en relaxt – geen wonder in een stad waar het altijd zonnig is en de levensstijl easy-going.

Perth is de hoofdstad van de deelstaat West-Australië en huisvest het parlement, het hooggerechtshof en het kantoor en woonhuis van de gouverneur van de staat. Zowel de mijnbouw als de aardoliewinning elders in de staat hebben invloed op de economie van de stad. Maar de meeste banen in Perth zijn te vinden in de servicesector. De belangrijkste industrieën zijn retail, zakelijke services en openbaar bestuur. Het toerisme wordt steeds belangrijker.

Van en naar het vliegveld

Perth Airport ligt op 12 kilometer van het stadscentrum. Transperth is een openbare busdienst tussen het vliegveld en het busstation Elizabeth Quay in het centrum van Perth. Buiten alle terminals zijn taxistandplaatsen duidelijk aangegeven. Een rit met de taxi naar het centrum van de stad duurt ongeveer 20 minuten.

Vervoer in Perth

Het openbaarvervoernetwerk van Perth bestaat uit bussen, treinen en veerponten. Wat een rit kost, hangt af van het aantal zones dat je doorkruist tijdens je rit. Een rit binnen Zone 1 (het stadscentrum en de stadsrand en een deel van de voorsteden) kost AU$ 3 (US$ 2,29 op basis van wisselkoers US$ 1 = AU$ 1,31). Als je langer dan een paar dagen in Perth bent, kun je beter een SmartRider-kaart kopen. Deze kost AU$ 10 (US$ 7,62) en kan opgeladen worden. Als je deze kaart gebruikt, krijg je 15% korting op het normale tarief. De gebruiker kan met de kaart in- en uitchecken bij een elektronische reader. De bussen van Central Area Transit (CAT) in het centrum van de stad zijn gratis. Taxi’s rijden op de meter en je kunt ze op straat aanhouden. Uber is ook actief in de stad.

Verblijfsmogelijkheden

Ben je gesteld op luxe en comfort, probeer dan Hyatt Regency Perth (99 Adelaide Terrace, Perth 6000; tel: +61-8-92251234), Pan Pacific Perth (207 Adelaide Terrace, Perth 6000; tel: +61-8-92247777) of Aloft Perth (27 Rowe Ave., Perth 6103; tel: +61-8-61472468).

Betaalbaardere opties zijn onder meer Holiday Inn City Centre Perth (788 Hay St., Perth 6000; tel: +61-8-92617200); Comfort Hotel Perth City (200 Hay St., Perth 6004; tel: +61-08-92207000); Novotel Perth Langley (221 Adelaide Terrace, Perth 6000, tel: +61-8-92211200); en Ibis Perth (334 Murray St., Perth 6000; tel: +61-8-93222844).

Activiteiten en bezienswaardigheden

Kings Park is een hoogtepunt van een bezoek aan Perth. Dit 400 hectare grote park grenst aan het stadscentrum en de rivier de Swan. In het park vind je een botanische tuin met meer dan 2000 soorten planten, verschillende oorlogsmonumenten en paden om te wandelen of te joggen. Elke dag vertrekken er om 10.00 uur en 14.00 uur gratis begeleide wandeltochten vanaf het bezoekerscentrum.

De Art Gallery of Western Australia heeft sinds de opening in 1895 niet stilgestaan. Het huisvest een indrukwekkende collectie van inheemse kunst die door de jaren heen is verzameld. Daarnaast heeft het een benijdenswaardige verzameling werken van Australische kunstenaars van na de Tweede Wereldoorlog. Toegang is gratis, maar een kleine vrijwillige gift is altijd welkom. Het is geopend van 10.00 tot 17.00 uur en gesloten op dinsdag.

Liefhebbers van kunst moeten zeker even stoppen in het Perth Institute of Contemporary Arts (PICA), een locatie voor hedendaagse beeldende, video- en podiumkunsten. Ze hebben regelmatig nieuwe tentoonstellingen. PICA is geopend van 10.00 tot 17.00 uur en is op maandag gesloten. De toegang is gratis. De PICA Bar in het museum, is een trendy plek waar je kunt luisteren naar livemuziek onder het genot van een kop koffie of een cocktail.

Een van de beste manieren om van de schoonheid van de rivier de Swan te genieten, is vanaf een catamaran. Deze kleine boten kun je aan de zuidelijke oever van de rivierhuren. Of huur een fiets vlakbij de bruggen en fiets over de fietspaden langs de rivier.

Cottesloe Beach is een van de vele stranden in en rondom Perth en een echte aanrader. Er zijn volop cafés en pubs rondom het strand. Wit zand, helderblauw water en spectaculaire zonsondergangen. Als dat niet genieten is…

Uit eten

Reserveer een tafel bij Rambla on Swan voor een bijzonder avondje uit. Vanaf het buitenterras heb je een schitterend uitzicht over de skyline van de stad en de rivier. Je geniet er van vakkundig bereide moderne Australische cuisine met een focus op lokale ingrediënten. Op het menu staan vis en schaal- en schelpdieren, zoals guldenkop (een snapper van de Australische westkust), Angus-sirloin steak en Margaret River wagyu beef. De salade met quinoa en courgettebloemen is een heerlijke optie voor vegetariërs. Je vindt het aan 39/85 S. Perth Esplanade; tel: +61-8-93672845.

Tuck Shop Café is vooral populair op zondag. Hier eet je een goede brunch als voorbereiding op een actieve dag. Hun specialiteit is individuele vleespastei, van eigengemaakt deeg en gevuld met langzaam gegaard vlees. Maak je maaltijd compleet met een goede kop koffie of versgeperst vruchtensap. De mensen bij Tuck Shop zijn vriendelijk en het eten is er goed en hartverwarmend. Het adres is 1/180 Newcastle St.; tel: +61-8-92271659.

Sauma biedt Indiaas streetfood met een twist en doet dat erg goed. In dit levendige etablissement zitten verschillende gasten zij aan zij aan gemeenschappelijke tafels terwijl ze genieten van de rijke smaken van geitencurry, lamsribbetjes en chicken tikka tandoori. Ook de desserts zijn niet te versmaden. Kies uit gulab jumun (melkballetjes in siroop), kokos burfi (kokosijs) en mango panna cotta. Je kunt hier een achtgangenmenu bestellen voor $50 per persoon. Je vindt ze aan 200 William St.; tel: +61-8-92278682.

Binnenkort op zakenreis naar Perth? Boek je vlucht en hotel bij BCD Travel.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.