Op zakenreis naar Peking

De Olympische Spelen van 2008 was voor China een uitgelezen kans om de wereld te laten zien wat Peking te bieden heeft. Hoewel Shanghai en Hongkong al sinds geruime tijd de aangewezen bestemmingen zijn voor verbluffende stadsgezichten en internationale handel, reizen er steeds meer mensen naar Peking, zowel voor zaken als voor hun plezier.

De Olympische Spelen van 2008 was voor China een uitgelezen kans om de wereld te laten zien wat Peking te bieden heeft. Hoewel Shanghai en Hongkong al sinds geruime tijd de aangewezen bestemmingen zijn voor verbluffende stadsgezichten en internationale handel, reizen er steeds meer mensen naar Peking, zowel voor zaken als voor hun plezier.

De 3000 jaar oude hoofdstad in het noorden van China heeft niet alleen talloze culturele, historische en culinaire avonturen in petto, maar is ook een centrum van technologie, industrie en andere snel groeiende commerciële sectoren.

De marketingspecialist van BCD in China, Fibi Yu, deelt haar persoonlijke tips voor Peking:

Bezienswaardigheden en activiteiten

Als je een paar uurtjes vrij hebt, ontvlucht dan het stadscentrum en neem metrolijn 4 naar het Zomerpaleis. Dat behoort sinds 1998 tot het UNESCO-werelderfgoed.

Oorspronkelijk diende deze 297 hectare vol oogverblindende landschappen, open water en bouwwerken als speeltuin voor de Chinese royalty, maar sinds 1924 is het een openbaar park.

De toegang bedraagt in het hoogseizoen (1 april t/m 31 oktober) 30 yuan (ca. € 3,50). Bepaalde tuinen en galerieën zijn alleen tegen extra betaling toegankelijk. Gedurende de zomer kan het in de weekends druk zijn.

Nog zo’n UNESCO-werelderfgoedlocatie die je niet mag missen is de befaamde Chinese Muur.

Vanuit Peking gaan de meeste mensen naar het gedeelte bij Bedaling, zo’n 60 kilometer ten noordwesten van de stad. Als je de drukte liever wilt vermijden, kun je de muur beter bezoeken bij Mutianyu. De entreeprijs is 45 yuan (ca. € 5,40). De treden verkeren in goede staat; met trapleuningen en een kabelbaan wordt het zelfs extra gemakkelijk gemaakt.

De Verboden Stad behoort tot de topattracties van China en was tijdens de Ming- en Qing-dynastieën het keizerlijk paleis.

Voor dit indrukwekkende complex van 15e-eeuwse paleizen kun je rustig twee tot drie uur uittrekken.

De Verboden Stad bevindt zich in het hart van Peking, iets ten noorden van het Tiananmenplein. Je komt er met metro 1. De toegangsprijs in het hoogseizoen (1 april t/m 31 oktober) is 60 yuan (ca. € 7,25).

Als je liever zittend wilt genieten, ga dan naar een verbazingwekkende Chinese acrobatenvoorstelling in hetChaoyang Theater, dat zich in het gelijknamige district bevindt.

Normaal gesproken zijn er dagelijks voorstellingen om 17.15 uur en 19.15 uur. De prijzen voor een toegangsbewijs beginnen bij 180 yuan (ca. € 21,75) en kunnen oplopen tot 880 yuan (ca. € 106,25) voor een VIP-plaats.

Uit eten

In Peking wordt de groei van het culinair toerisme op een georganiseerde manier aangepakt. Het gastronomisch aanbod loopt uiteen van straatstalletjes tot op-en-top verzorgde eetgelegenheden. De plaatselijke gewoonte is om tussen zes en acht uur ‘s avonds te dineren.

Het typerende gerecht van Peking is pekingeend. Dit gerecht bestaat uit gebraden eend, in combinatie met pannenkoekjes, lente-uitjes en hoisin- of zoete bonensaus. Probeer Duck de Chine eens, op Courtyard 4, Gongti Beilu in het Chaoyang-district. Het keukenteam, bestaande uit vader en zoon, braadt de eend langer dan gebruikelijk, om een vollere smaak te creëren.

Een ander traditioneel gerecht is de Chinese jachtschotel. Deze is onder meer te vinden bij Hai Di Lao, een populaire restaurantketen met meerdere vestigingen in Peking. Een van de locaties is op de zevende verdieping van de Tianyingtai Department Store in Mudanyan. Je kunt niet vooraf reserveren en op piekmomenten moet je waarschijnlijk even wachten, maar je wordt door de medewerkers vermaakt met spelletjes, snacks en zelfs een manicure.

Voor een stijlvol diner kun je terecht bij My Humble House in Oriental Plaza, Podium
Level W3, Unit 01-07 No. 1, East Chang An Avenue. Het accent ligt hier op kwaliteit, een artistieke presentatie en een mengeling van Chinese en internationale invloeden. Een prix fixe-lunch kost rond de 300 yuan (ca. € 36,00). Meer info: http://www.myhumblehouse.com.sg

Binnenkort op zakenreis naar Peking? Boek je vlucht en hotel bij BCD Travel.

 

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.