Op zakenreis naar: Parijs

Parijs is de stad van liefde, lichtjes, mode en geld. De stad telt meer dan 2 miljoen inwoners, maar trekt jaarlijks nog eens miljoenen bezoekers voor zaken en recreatie. Bankieren, mode, cosmetica, fabricage, telecommunicatie en toerisme zijn de belangrijkste sectoren van Parijs.

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1568910694193{margin-right: 20px !important;}”]Parijs is de stad van liefde, lichtjes, mode en geld. De stad telt meer dan 2 miljoen inwoners, maar trekt jaarlijks nog eens miljoenen bezoekers voor zaken en recreatie. Bankieren, mode, cosmetica, fabricage, telecommunicatie en toerisme zijn de belangrijkste sectoren van Parijs.

Luchthavens

Parijs heeft twee grote luchthavens, Charles de Gaulle (CDG) en Paris Orly (ORY). De meeste internationale vluchten arriveren op en vertrekken van CDG, dat ongeveer 25 kilometer buiten Parijs ligt. Binnenlandse vluchten en sommige internationale vluchten arriveren op ORY, dat zich ongeveer 13 kilometer buiten de stad bevindt.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″ css=”.vc_custom_1547763900681{margin-top: 40px !important;margin-left: -20px !important;border-top-width: 1px !important;border-right-width: 1px !important;border-bottom-width: 1px !important;border-left-width: 1px !important;background-color: rgba(30,115,190,0.23) !important;*background-color: rgb(30,115,190) !important;border-left-style: none !important;border-right-style: none !important;border-top-style: none !important;border-bottom-style: none !important;border-radius: 10px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1568910556750{margin-top: -30px !important;margin-right: -5px !important;margin-bottom: 5px !important;margin-left: -5px !important;}”]

Handig om te weten voordat u gaat

Tijdzone: Central European Summer Time (CEST)

Valuta: Euro (€) (US$ 1=€ 0,91)

Gesproken talen: Frans[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Vervoer

Een taxirit van CDG naar het stadscentrum duurt ongeveer 45 minuten. De ritprijzen beginnen bij € 50. Vanaf Paris Orly bereikt u de stad in ongeveer 30 minuten, een taxirit kost minimaal € 30.

U kunt ook de RER B-trein vanaf CDG of ORY naar de stad nemen. Een enkele reis vanaf Charles de Gaulle kost € 10,30. Er rijdt elke 10-20 minuten een trein. Een enkeltje vanaf Orly kost € 12,05. Koop uw treinkaartje bij een van de kaartautomaten in de luchthaven.

Carpoolen is ook mogelijk. Een ritje vanaf CDG kost € 40-54. Het kost ongeveer € 25-34 om van ORY naar de stad te reizen.

Zodra u op uw bestemming bent, kunt u de stad te voet, met de Parijse metro of met de auto verkennen. [/vc_column_text][vc_column_text]

Accommodaties

Pullman Paris Tour Eiffel
22 Rue Jean Rey; Ph: +33 1 44 38 56 00

Pullman Paris Tour Eiffel biedt u comfort, eenvoud en elegantie naast de Eiffeltoren. [/vc_column_text][vc_column_text]Sofitel Paris Le Faubourg
15 Rue Boissy d’Anglas; Ph: +33 1 44 94 14 14

Dit hotel ligt tussen de fraaie Rue du Faubourg Saint-Honoré en de legendarische Avenue des Champs-Elysées, waar u dicht bij de beroemde winkels, musea en tuinen van Parijs bent.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_column_text]

Werkplekken

Met zijn ontspannen sfeer voelt Le 10h10 aan als een vertrouwde werkplek ver van huis. Tarieven beginnen bij € 4,50 per uur of € 22,50 voor een dagpas.

Hubsy is een coworkingruimte met de gezellige sfeer van een populair koffietentje. Geniet onbeperkt van snacks en koffie. Reserveren is niet nodig. Het tarief bedraagt bij € 5 voor het eerste uur en € 2,50 voor elk uur erna.

Bij Café Craft betaalt u € 3 per uur voor consumpties en verbinding met het internet. Drink dus gezellig een kopje koffie terwijl u uw inbox doorspit.

Bezienswaardigheden

De Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de basiliek Sacré-Cœur zijn echte iconen die u niet mag missen.

Bewonder de Mona Lisa in het Louvre. Op de eerste zaterdag van elke maand van 18.00 tot 21.45 uur is de toegang gratis. Op andere momenten kost de entree € 17. Het Centre Pompidou bevat de grootste collectie hedendaagse kunst van Europa. De entree is € 11-14. Het prachtige, lichte Musée D’Orsay is gevestigd in een voormalig treinstation. Het is een favoriete plek voor liefhebbers van impressionistische kunst en heeft momenteel een grote verzameling impressionistische werken. Tickets zijn te koop vanaf € 12,40 en op de eerste zondag van de maand is het museum gratis te bezoeken.

Maak een uitstapje naar Galerie Vivienne, een overdekte winkelgalerij met complexe mozaïekvloeren en een glazen dak dat het licht binnenlaat. Of maak een flinke wandeling in Parc des Buttes-Chaumont, een van de grootste groene zones van de stad. U ontdekt er een meer, bruggen, grotten en watervallen.

Eten en drinken

Du Pain et des Idées wordt vaak getipt als een van de beste bakkerijen van Parijs. Geniet er van de beroemde ‘pistache-chocolade-escargot’, een bladerdeeggebakje dat op een slakkenhuisje lijkt. Laat u niet afschrikken als er een rij staat, u bent snel aan de buurt.

Een etentje in Les Ombres is wel wat duur, maar u hebt er geweldig uitzicht op de Eiffeltoren. Wilt u wat langer met uw geld doen? Neem er dan alleen een drankje of een redelijk geprijsde lunch.

Bouillon Chartier serveert al meer dan 100 jaar traditionele Franse maaltijden voor een redelijke prijs. Reserveren is niet mogelijk, maar wachtende bezoekers krijgen snel een plekje toegewezen. Wanneer u de grote, traditionele eetzaal binnenstapt, hebt u het gevoel terug te reizen naar het oude Parijs. Wees niet verrast als u samen met andere gasten aan tafel zit, zo wordt de beperkte ruimte goed gebruikt.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.