Op zakenreis naar: Amsterdam

De hoofdstad van Nederland staat bekend om de pittoreske grachten, bruggen en meer fietsen dan mensen. Amsterdam is een droom van een toeristische bestemming en biedt kunst van wereldklasse en een rijke geschiedenis.

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1568910694193{margin-right: 20px !important;}”]De hoofdstad van Nederland staat bekend om de pittoreske grachten, bruggen en meer fietsen dan mensen. Amsterdam is een droom van een toeristische bestemming en biedt kunst van wereldklasse en een rijke geschiedenis. Landbouw, energie, chemicaliën, technologie, toerisme, logistiek, life sciences en gezondheid zijn belangrijke industrieën.

Luchthavens

Amsterdam Airport Schiphol (AMS) is de belangrijkste internationale luchthaven van Nederland en ligt op ongeveer 22 km van het stadscentrum.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″ css=”.vc_custom_1547763900681{margin-top: 40px !important;margin-left: -20px !important;border-top-width: 1px !important;border-right-width: 1px !important;border-bottom-width: 1px !important;border-left-width: 1px !important;background-color: rgba(30,115,190,0.23) !important;*background-color: rgb(30,115,190) !important;border-left-style: none !important;border-right-style: none !important;border-top-style: none !important;border-bottom-style: none !important;border-radius: 10px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1568910556750{margin-top: -30px !important;margin-right: -5px !important;margin-bottom: 5px !important;margin-left: -5px !important;}”]

Handig om te weten voordat u gaat

Tijdzone: Central European Time (CET)

Valuta: Euro (€)

Gesproken talen: Nederlands[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Vervoer ter plaatse

Taxi’s zijn direct beschikbaar buiten de aankomsthal van de luchthaven. Met de taxi duurt de rit naar de stad 15 minuten. Verwacht tussen de € 40 en € 50 te betalen voor de rit.

Met de trein duurt de rit 15-20 minuten. Het station ligt direct onder de luchthaven en treinen rijden 24 uur per dag. Een enkeltje van station Schiphol naar Amsterdam Centraal kost € 4,50. Ga naar de website van de NS om uitstapjes buiten het centrum in te plannen.

Carpoolen is een optie. Uber is normaal gesproken een goedkopere optie dan een taxi in Amsterdam.

Accommodaties

Kimpton De Witt Amsterdam

Nieuwezijds Voorburgwal 5, 1012 CC Amsterdam; T: +31 (0)20 620 0500

Hier zit je in het stadscentrum, tussen de locals. Stap naar buiten en verken de grachten, prachtige straten en historische gebouwen in de buurt.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_column_text]

Werkplekken

Werk efficiënt en zonder gedoe bij Tribes Amsterdam Amstel Station dankzij snelle wifi, een terras en een eigen barista en café. Een dagkaart kost slechts € 15.

StartDock is op loopafstand van het openbaar vervoer. Een dagkaart kost € 15.

Anne & Max serveert koffie en snacks op verschillende locaties in de stad. Bezoek de Zeeburg-winkel voor een geweldig uitzicht op het water.

Bezienswaardigheden

Geïnteresseerd in de schone kunsten? De werken van meesterschilders Rembrandt, Vermeer en Van Gogh zijn tentoongesteld in het Rijksmuseum. Toegang voor volwassenen is € 19,00.

Het Vondelpark is minder dan twee kilometer van het museum vandaan en is het grootste, populairste park in de stad. Neem de tijd om even van kantoor weg te gaan voor een wandeling of huur een fiets als een echte Nederlander.

Om een stuk geschiedenis te beleven, bezoek je het Anne Frank Huis. De toegang voor volwassenen is € 10,50.

Leer de kunst van het bierbrouwen tijdens de interactieve Heineken Experience. Van al dat toeren krijg je dorst, dus vergeet niet aan het bierproeven deel te nemen. Kaartjes kosten € 21. Of € 18 als je vooraf online boekt.

Een grachtenrondvaart is een leuke manier om Amsterdam per boot te zien. Behulpzame gidsen aan boord geven meestal bondige informatie over de geschiedenis van Amsterdam.

Eten en drinken

De Amsterdamse keuken weerspiegelt de grote internationale bevolking. Het Indonesisch restaurant Kartika bestaat al decennia en staat bekend om zijn uitgebreide rijsttafel.

In het cultureel complex De Hallen bevinden zich de Foodhallen, een indoor foodmarkt en bar. Hier vind je ook De BallenBar, die beroemd is vanwege de unieke culinaire draai die hij aan de originele, Nederlandse bitterbal geeft.

Ga naar Tales & Spirits in de Lijnbaanssteeg voor een cocktail en een gezellige sfeer. Hun motto is, “We like you the way you are!”

Etiquettetips voor buitenlandse zakenreizigers

Voor zakelijke bijeenkomsten is een traditionele handdruk bij aankomst en vertrek gebruikelijk. Kennissen en collega’s kunnen elkaar wellicht begroeten met een drievoudige kus op de wangen: links, rechts, links. Nederlanders gebruiken meestal voornamen in plaats van titels.

Nederlanders waarderen onderhandelingen die snel en zonder veel gedoe beginnen, bij voorkeur in een ontspannen sfeer. Zakelijke kleding is verzorgd maar ingetogen. Afhankelijk van de bedrijfscultuur en -sector is casual kleding vaak ook mogelijk.

Zakelijke maaltijden worden meestal tijdens de lunch in restaurants genuttigd en de rekening wordt meestal gedeeld. Een uitnodiging voor koffie is ook vrij gebruikelijk. Het wordt als beleefd beschouwd als gasten na het tweede kopje afscheid nemen.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.