Onderzoek: Onduidelijke parameters verstoren kwaliteitsbeheer van zakenreisprogramma’s

Reisinkopers zijn voortdurend bezig om de reiservaring voor hun organisaties en werknemers te verbeteren, maar de parameters die het meest geschikt zijn om het succes van die verbeteringen te evalueren worden verkeerd begrepen en onvoldoende benut. Dat zijn de bevindingen van ‘Quality Management in Business Travel 2.0’, een nieuw onderzoek dat de Association of Corporate Travel Executives (ACTE) heeft gepubliceerd in samenwerking met BCD Travel.

Reisinkopers zijn voortdurend bezig om de reiservaring voor hun organisaties en werknemers te verbeteren, maar de parameters die het meest geschikt zijn om het succes van die verbeteringen te evalueren worden verkeerd begrepen en onvoldoende benut. Dat zijn de bevindingen van ‘Quality Management in Business Travel 2.0‘, een nieuw onderzoek dat de Association of Corporate Travel Executives (ACTE) heeft gepubliceerd in samenwerking met BCD Travel.

“Dit onderzoek biedt de reissector een unieke kans om gezamenlijk de manier waarop we reisprogramma’s meten volledig te transformeren,” reageert Leigh Bochicchio, Executive Director bij ACTE. “Het bepalen van een welomlijnd kader voor het verzamelen van objectieve en subjectieve data zal leiden tot een evenwichtiger beeld van de waarde en het succes van een reisprogramma, en van de travelmanager.” Vertegenwoordigers van ACTE en BCD Travel wonnen informatie in bij 221 deelnemers van verscheidene focusgroepsessies die de organisaties tussen april en september 2019 organiseerden in de Verenigde Staten, Canada en Brazilië.

Lees het volledige rapport

Ontdek hoe u kwaliteitsmetingen voor zakenreisprogramma’s kunt uitvoeren.

Uitgaven en besparingen zijn de populairste indicatoren voor reisinkopers

Reisinkopers leiden het succes van het programma gedeeltelijk af uit belangrijke financiële cijfers: Uitgaven en besparingen blijven de belangrijkste indicatoren; 91% van de reisinkopers gebruikt deze data als basis voor hun reisprogramma’s. Inkopers houden ook de boekingsstatistieken bij (84%).

Maar reisinkopers willen meer inzicht in de behoeften van reizigers

Maar reisinkopers willen meer: 52% denkt dat het meten van factoren als reissucces en stress/problemen tijdens de reis hun organisatie kunnen helpen de behoeften van reizigers beter te begrijpen, hun dienstverlening te verbeteren (47%) en de naleving van het beleid te bevorderen (37%).

“In tegenstelling tot traditionele financiële gegevens vormen deze data een unieke uitdaging voor reisinkopers. Ze zijn immers volledig subjectief en kennen niet één definitie die in de hele sector van toepassing is, waardoor ze lastig te meten zijn,” aldus Miriam Moscovici, Senior Director Research & Innovation bij BCD Travel.

Obstakels voor verandering

Reisinkopers suggereren dat een gebrek aan betrouwbare gegevens een obstakel is om het succes van programma’s te meten. Bijna twee derde (62%) van de respondenten zegt dat het moeilijk is om belangrijke parameters nauwkeurig te meten: Beschikbare gegevens kunnen gefragmenteerd (29%) en onbetrouwbaar (21%) zijn. Daarom trekken reisinkopers vaak hun conclusies uit onvolledige datasets, wat resulteert in een grotere foutmarge bij het doorvoeren van wijzigingen in het reisprogramma.

Voor vagere parameters, zoals reissucces, vertrouwen reisinkopers momenteel op zelfrapportage van reizigers. De respondenten vinden deze methode van gegevensverzameling zeer onbetrouwbaar: 40% zegt dat deze methode misleidend kan zijn en 33% dat verzoeken om reizigersfeedback een lage respons opleveren.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.