Marktontwikkelingen: Taiwan

Groei dankzij export en investeringen verbeteren prospects voor zakenreizen.

De economie in vogelvlucht

Taiwans groei in de elektronica, chemie en export van machines in 2016 hielp in de jaarlijkse toename van 11% van de totale export. Dit is de sterkste prestatie in vijf jaar. Industriële activiteiten zijn gestegen, evenals zakelijke investeringen.

In vergelijking met de normale standaard van opkomende markten, is de Taiwanese economische groei bescheiden. Dat wordt veroorzaakt door lage consumentenuitgaven – een reflectie van langzame loongroei en zwak vertrouwen. De algehele economische groei was afgelopen jaar 1,4% en zal in 2017 naar verwachting 1,7% zijn. Dat is volgens schema voor de voorspelde groei van 2,6% in 2020.

Inzicht in de zakelijke reisbranche

De betrekkingen tussen Taiwan en China heeft van 2010 tot 2016 een sterke groei gestimuleerd in internationaal reizen. Echter, door een verslechtering van de politieke relatie tussen de twee landen nam de Chinese vraag af. De toeristische industrie van Taiwan wil niet té afhankelijk worden van China en probeert reizen vanuit de VS, Singapore en Japan te ontwikkelen.

In 2016 werd US$ 16 miljard uitgegeven aan zakenreizen en binnenlandse trips waren verantwoordelijk voor 20% daarvan. Reizen binnen Taiwan daalden met 7% in 2015 en er wordt geen groei verwacht voor 2017. Uitgaande reizen daarentegen zijn verantwoordelijk voor 46% van de totale uitgaven en zijn vanaf 2012 elk jaar met zo’n 10% gegroeid. Naar verwachting blijft dit het best presterende segment in zakenreizen tot 2020.

In 2016 stopte Taiwans derde grootste luchtvaartmaatschappij, TransAsia met voortbestaan. Dit resulteerde in een verstoring van vliegreizen. De markt wordt nu vooral gedomineerd door luchtvaartmaatschappijgroepen geleid door China Airlines en EVA Air. Elk van hen is verantwoordelijk voor een kleine 30% van de vluchten vanaf Taiwans twee belangrijkste steden, Taipei en Kaohsiung. Far Eastern Air Transport (FAT) zorgt voor lichte concurrentie, maar momenteel is het internationale bereik nog niet op het niveau van de twee rivalen.

Toeristen van China hebben de uitbreiding van hotels gestimuleerd, maar internationale ketens zijn nog steeds zwaar ondervertegenwoordigd – minder dan 1% van de hotels. Marriott is rap aan het uitbreiden en opent locaties in belangrijke steden, maar ook in kleinere markten, zoals Hualien, Taichung en Tainan. AccorHotels hanteert een andere aanpak. Het vraagt lokale hotels zich aan te melden bij hun ‘Selected by’-programma. Dankzij deze strategie is Accor nu aangesloten bij meer dan 50 hotels in Taipei alleen. In hun portfolio vind je lokale ketens als Beauty, Fullon en Green World hotels. 

Kansen

  • De vooruitzichten voor zakenreizen verbeteren nu zakelijke investeringen worden gestimuleerd door een groeiend vertrouwen.
  • De uitbreiding van Far East Air Transport in internationale markten betekent concurrentie voor China Airlines en EVA Air en meer alternatieven voor zakenreizigers.
  • Een daling in het aantal bezoekers vanuit China heeft de vraag naar hotels verminderd. De afname in gasten geeft travelmanagers de kans om voordelige prijzen te onderhandelen.

Uitdagingen

  • Elke spanning in de politieke betrekkingen tussen Taiwan en China creëert onzekerheid in de Taiwanese zakelijke omgeving.
  • Het stoppen van TransAsia heeft de posities van China Airlines en EVA Air versterkt, en concurrentie op de korte termijn verminderd.
  • Internationale hotelketens zijn beperkt aanwezig buiten de belangrijkste steden in Taiwan.

De Research & Intelligence experts van BCD Travel vertalen de trends die zorgen voor internationale zakelijke groei in nieuwe markten. Praat met je accountmanager over hoe BCD Travel de groei van jouw bedrijf kan ondersteunen en jouw reizigers veilig naar de juiste bestemming kan brengen.

 

 

 

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.