Marktmonitor: Peru in een oogopslag

Chili en de VS zijn de landen die de meeste inkomende reizen voor hun rekening nemen naar Latijns-Amerika’s op vier na grootste economie.

Chili en de VS zijn de landen die de meeste inkomende reizen voor hun rekening nemen naar Latijns-Amerika’s op vier na grootste economie.

Peru’s zakenreismarkt was in 2018 goed voor ongeveer 3,6 miljard Amerikaanse dollar (12 miljard Peruviaanse sols). Meer dan de helft van de reiskosten wordt tijdens binnenlandse zakenreizen gemaakt en 27% tijdens Peruviaanse zakenreizen naar het buitenland. Inkomende reizigers nemen de rest voor hun rekening. Tussen 2013 en 2018 stegen de totale uitgaven aan zakenreizen gemiddeld met 6,3% per jaar; de onkosten voor internationale reizen namen per jaar toe met bijna 13%. De totale uitgaven zullen tot en met 2023 naar verwachting jaarlijks met 6% toenemen. Het bruto binnenlands product (BBP) steeg met 4% in 2018. Oxford Economics voorspelt dezelfde groei voor 2019.

Download de 2019 Industry Forecast met regiospecifieke rapporten en infographics, verkrijgbaar in zes talen. Vraag na hoe BCD Travel je kan helpen om reizigers naar opkomende en gevestigde markten over de hele wereld te laten afreizen.

Economisch klimaat

Economische groei en uitgaven tijdens zakenreizen

Click on image to enlarge

  • Peru is Latijns-Amerika’s vijfde grootste economie en 50e op de wereldranglijst, waarbij het Portugal en Griekenland op de hielen zit.
  • Het delven van mineralen is goed voor een kwart van de economische output, waarbij koper en zilver het voortouw nemen.
  • Diensten maken 60% van de output en de arbeidsmarkt uit. Telecommunicatie en financiële diensten beslaan twee derde van de sector.
  • Particuliere investeringen, productie en export nemen toe en vormen de basis voor een solide economische groei. Maar de economie is kwetsbaar voor fluctueringen in de goederenprijzen.
  • De anticorruptiemaatregelen van de regering worden alom gesteund door het publiek. De beleidsregels ten aanzien van rente en belasting hebben de groei bevorderd, maar de effecten daarvan zullen langzaam afnemen.
  • Nu de presidentiële verkiezingen van 2021 voor de deur staan, kan de toenemende onzekerheid de groei temperen. Economen voorspellen een toename van 3,8% in 2020.

Luchtvaart

Internationaal reizen

Click on image to enlarge

  • Tussen 2013 en 2018 nam het aantal internationale reizen van en naar Peru toe met 7% per jaar. Tot en met 2023 is de verwachting dat de jaarlijkse groei zal krimpen tot 2,8%, omdat het aantal binnenkomende vluchten daalt.
  • Meer dan een kwart van de overnachtende bezoekers aan Peru is afkomstig uit Chili. De VS is de op één na grootste markt die Peru bezoekt en voorspeld wordt dat zijn aandeel in het aantal binnenkomende vluchten zal stijgen naar 18%. Er komen ook veel bezoekers uit Ecuador, Colombia en Spanje.
  • De 3 meest bezochte bestemmingen door de Peruvianen zijn Chili (20% van de uitgaande reizen en dat aantal neemt nog steeds toe), de VS en Ecuador. Ecuador zal tegen 2023 naar verwachting de 2e plaats van de VS overnemen op de ranglijst voor de meeste uitgaande reizen.
  • LATAM domineert de luchtvaart, goed voor meer dan de helft van alle vertrekkende vluchten vanuit Lima, Cusco en Arequipa.
  • De concurrentie binnen de luchtvaart verslapte de afgelopen jaren, nadat LC Peru ineenstortte en Avianca’s activiteiten afnamen. Maar de Chileense Sky Airline heeft nu de markt voor budgetmaatschappijen betreden en strijdt met Viva Air Peru om de binnenlandse vluchten.
  • Peruvian Airlines en Star Peru zijn van plan om te fuseren. Samen hadden ze een marktaandeel van 20% in 2018.

Accommodatie

Vraag naar hotels

Click on image to enlarge

  • De vraag naar hotelaccommodatie in Peru is tussen 2013 en 2018 gestegen met 23%, wat neerkomt op een gemiddelde jaarlijkse groei van 4,2%.
  • Volgens de voorspellingen zal deze jaarlijkse groei tot met 2023 langzaam dalen naar 3,4%, wat grotendeels veroorzaakt wordt door een afnemende internationale vraag.
  • De Peruviaanse onderneming Casa Andina Hotels is de grootste hotelketen. Zij beschikken over 29 hotels in 17 grote en kleine steden. Haar premiumhotels richten zich op zakenreizigers in Peru’s grootste steden: Arequipa, Cusco, Lima, Piura, Puno, Trujillo en Urubamba.
  • Wyndham is de grootste internationale keten en heeft 13 luxehotels met merken als Dazzler, Esplendor en Wyndham, en twee Ramada-hotels in de middenklasse.
  • Het aanbod wordt steeds beter, met wereldwijde ketens als Hilton, IHG, Radisson Hotel Group en Accor die allemaal in nieuwe hotels willen investeren, voornamelijk in Lima.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.