Maak onkostendeclaraties gemakkelijker met mobiele apps

Ingewikkelde Excel-bestanden invullen en zoeken naar het zoveelste taxibonnetje is een vervelende klus voor de meeste zakenreizigers en kost het bedrijf waardevolle werkuren. Dit kunt u vermijden met speciale apps. Ontdek de voordelen en vind een programma dat past bij uw behoeften.

Ingewikkelde Excel-bestanden invullen en zoeken naar het zoveelste taxibonnetje is een vervelende klus voor de meeste zakenreizigers en kost het bedrijf waardevolle werkuren. Dit kunt u vermijden met speciale apps. Ontdek de voordelen en vind een programma dat past bij uw behoeften.

Mobiele apps versnellen declaratieprocessen

Mobiele apps helpen u om tijdrovende declaratieprocessen te optimaliseren:

  • Apps stellen zakenreizigers in staat om tijdens de reis al te beginnen met de administratie. Bonnetjes kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk worden gescand met een smartphone.
  • Creditcards kunnen rechtstreeks worden geïntegreerd in de software. Dankzij deze twee functionaliteiten kunnen managers declaraties sneller controleren en goedkeuren.
  • Digitale onkostendeclaraties zorgen voor transparante procedures en een hoge mate van nauwkeurigheid.
  • De programma’s zijn altijd up-to-date, bijvoorbeeld wat betreft de actuele wettelijke vergoedingen.

Maar bedrijven moeten wel goed letten op de bescherming van de privacygegevens van hun werknemers.

Apps voor onderweg

Voor zakenreizigers zijn er diverse online toepassingen beschikbaar die deze voordelen en technologieën implementeren, zoals SAP Concur en Amadeus cytric Travel & Expense. Veel programma’s verzorgen de volledige boekhouding voor de werkgever of de belastingaangifte. Geïntegreerde routeplanners stellen bijvoorbeeld automatisch de afstand en de bijbehorende reiskosten vast. De SAP Concur-app verwerkt relevante boekingsgegevens automatisch in de onkostendeclaratie en controleert of het reisbeleid is nageleefd. Na goedkeuring wordt de betaling automatisch uitgevoerd. De app maakt het ook mogelijk om in de trein of taxi te beginnen met de administratie. Hij voert automatisch onkosten in op basis van online facturen van hotels, vluchten of restaurants.

Elite-partner van SAP Concur

Wist u dat BCD Travel de eerste van de drie grootste zakenreisorganisaties is die de status van Elite-partner van SAP Concur heeft gekregen? Uw voordelen: betere gegevensverzameling, en zekerheid en automatisering van kwaliteitscontrole.

Het juiste programma voor uw onkostendeclaraties

Er zijn nog vele andere aanbieders van digitale declaratiesystemen voor zakenreizen. BCD Travel helpt klanten om een geschikte aanbieder te vinden. Welke het meest geschikt is voor uw bedrijf is afhankelijk van het aantal gebruikers, het aantal opties, gegevensbescherming en natuurlijk de prijs. Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de gegevens van werknemers worden opgeslagen op beveiligde servers en niet worden doorgegeven aan derden.

GBTA-enquête: Travelmanagers ondersteunen onkostenbeheer

Uit een recente enquête van GBTA in samenwerking met BCD Travel bleek dat de meeste travelmanagers betrokken zijn bij onkostenbeheer, maar doorgaans in een ondersteunende rol. Minder dan de helft van alle reisafdelingen gaat over beslissingen als het reisonkostenbeleid (43%), de selectie van hun declaratietools (38%) of de configuratie van hun declaratietools (33%).

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.