Klanten van BCD Travel kunnen vluchten van Qantas boeken zonder boekingstoeslag

BCD Travel heeft een overeenkomst getekend met Qantas Airways. Eén van de voordelen van de overeenkomst is dat BCD-klanten vluchten van Qantas kunnen boeken zonder de nieuwe boekingstoeslag te betalen. Deze toeslag geldt vanaf 1 augustus, voor alle vluchten die niet via het Qantas Channel worden geboekt.

BCD Travel heeft een overeenkomst getekend met Qantas Airways om zich aan te sluiten bij het Qantas Channel. Daardoor krijgt BCD Travel toegang tot een breder aanbod van tarieven en content, afkomstig van het Qantas Distribution Platform. De overeenkomst is van toepassing op boekingen in alle globale distributiesystemen. BCD rondt de benodigde overeenkomsten met de individuele GDS’en momenteel af.

Voordelen voor klanten van BCD

Eén van de voordelen van de overeenkomst is dat BCD-klanten vluchten van Qantas kunnen boeken zonder de nieuwe boekingstoeslag te betalen. Deze toeslag geldt vanaf 1 augustus, voor alle vluchten die niet via het Qantas Channel worden geboekt.

“We willen dat bedrijven de mogelijkheid behouden om voor vergelijkbare bestemmingen uit meerdere concurrerende opties te kiezen en belangrijke data te verzamelen om reizigers onderweg veilig te houden,” zegt Rose Stratford, BCD Travel Executive Vice President of Global Supplier Relations and Strategic Sourcing.

Distributiestrategie van BCD

De luchtvaartmaatschappij wil de New Distribution Capability (NDC) van de International Air Transport Association (IATA) gebruiken voor GDS’en en online boekingstools. Tijdens deze meerjarige overeenkomst werkt BCD samen met Qantas en de deelnemende GDS’en om het Qantas Distribution Platform te gebruiken om de reiservaring voor gezamenlijke klanten en reizigers te verbeteren.

De deal tussen BCD en Qantas is de recentste overeenkomst om klanten toegang te bieden tot zoveel mogelijk content. De zakenreisorganisatie sloot eerder al boekingsovereenkomsten af met Air France/KLM en British Airways/Iberia. Het bedrijf sloot ook NDC-overeenkomsten met Lufthansa Group, Amadeus, Sabre en Travelport.

Meer weten over hoe de distributiestrategie van BCD haar klanten voortdurend toegang verleent tot het breedst mogelijke aanbod van content? Ga naar de NDC-website van BCD en download de whitepaper over NDC.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.