In het nieuws: Reisfraude bestrijden met een strakker boekingsbeleid

Zakenreisprogramma’s moeten de regel ‘geen profiel, geen boeking’ toepassen om fraude te bestrijden, waarschuwt een veiligheidsexpert van BCD Travel. Ontdek hoe geautomatiseerde oplossingen kostengerelateerde fraude kunnen halveren.

Zakenreisprogramma’s moeten de regel ‘geen profiel, geen boeking’ toepassen om fraude te bestrijden, waarschuwt een veiligheidsexpert van BCD Travel. Dit advies is gebaseerd op een mededeling van het U.S. Federal Bureau of Investigation. Volgens de FBI boeken fraudeurs vluchten via zakenreisorganisaties door zich voor te doen als de werknemers van hun klanten.

Fraudebestrijdingstools

Ontdek hoe geautomatiseerde oplossingen kostengerelateerde fraude kunnen halveren.

“De bedriegers gebruiken echte namen en functietitels van de werknemers van hun klanten die ze bijvoorbeeld gevonden hebben op sociale media. Soms krijgen ze het zelfs voor elkaar dat de klant het personeel van de zakenreisorganisatie benadert met de mededeling dat een hooggeplaatste medewerker van de klantorganisatie uit een andere regio of ander land binnenkort contact zal opnemen voor een dringende boekingsaanvraag,” vertelde Andreas Decker, Senior Vice President of Global Internal Audits bij BCD in Nederland, in een recent artikel van Business Travel News. Het artikel beschrijft de waarschuwingssignalen die volgens de FBI wijzen op verdachte activiteiten.

Decker vertelde BTN: “In veel gevallen kan boekingsfraude alleen worden voorkomen door een gedegen validatieprocedure voor bellers die strikt wordt nageleefd. Het is dus aan te raden om gevalideerde reizigersprofielen voor alle medewerkers te maken en de regel ‘geen profiel, geen boeking’ te hanteren. Als uitzonderingen op het beleid noodzakelijk zijn, moet er een gedegen validatieprocedure voor bellers aanwezig zijn. Ook moeten klanten hun personeel waarschuwen voor de bedrieglijke praktijken van deze fraudeurs.”

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.