Hoe zakenreizigers de uitbuiting van kinderen kunnen bestrijden

Als u op reis signalen van kinderuitbuiting ziet, kijk dan niet weg, maar meld het bij de instanties.

In de afgelopen maanden is er gewerkt aan meer bewustwording rond de problematiek van moderne slavernij en mensenhandel. Dit is hoe zaken- en vakantiereizigers kunnen helpen om uitbuiting van kinderen te voorkomen.

Meer dan 40 miljoen mensen over de hele wereld zitten gevangen in een moderne vorm van slavernij. Een kwart daarvan zijn kinderen. BCD Travel bracht in samenwerking met de internationale belangenorganisatie ECPAT een video uit om zakenreizigers bewust te maken van waarschuwingssignalen die wijzen op kinderslavernij of seksuele uitbuiting. De boodschap: Kijk niet weg.

YouTube video

Kijk niet weg

Als u op reis signalen van kinderuitbuiting ziet, kijk dan niet weg. Zo moet u deuitbuiting van kinderen melden.

Als marktleider in de wereldwijde zakenreisindustrie, heeft BCD een unieke kans om een verschil te maken. Mensenhandelaars vervoeren hun slachtoffers vaak met het vliegtuig en gebruiken hotels als plek om hen te misbruiken. BCD gebruikt haar grote bereik om bedrijven, leveranciers en zakenreizigers te sensibiliseren door onder andere:

  • De eigen medewerkers in te lichten over hoe ze de signalen van kinderuitbuiting kunnen opmerken en melden
  • Klanten aan te moedigen om zich aan te melden bij ECPAT en hun frequente reizigers te betrekken bij de inspanning om deze misdrijven te herkennen en te melden.
  • Samen met zakenreisleveranciers en andere zakenreisorganisaties te werken aan mogelijkheden om kinderhandel te stoppen

Meer informatie? Bekijk Passport to Freedom, een diepgaande video van Sabre waarin te zien is hoe u mensenhandel kunt herkennen en melden. En beluister het 10 minuten durende interview van The Company Dime met Michelle Guelbart van ECPAT om te horen hoe u kunt helpen.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.