Hoe te voldoen aan de stijgende vraag naar alternatieve accommodaties van zakenreizigers?

Zakenreisprogramma’s moeten bijblijven door alternatieve accommodaties binnen het reisprogramma aan te bieden, aldus hotel-expert Marwan Batrouni van BCD Travel.

Zakenreizigers, en dan met name de millennials en hun jongere collega’s van generatie Z, kiezen steeds vaker voor niet-traditionele accommodaties. Zakenreisprogramma’s moeten bijblijven door alternatieve accommodaties binnen het reisprogramma aan te bieden, aldus BCD Travel’s hotel-expert Marwan Batrouni.

Een kwart van de zakenreizigers geeft de voorkeur aan niet-traditionele accommodatie, volgens een enquête van Accenture onder 2.500 reizigers in vijf landen. “Het is niet ongebruikelijk voor reizigers buiten de VS, vooral in Europa, om onafhankelijke en alternatieve accommodaties te boeken, maar nu zien we dat die trend zich uitstrekt naar nieuwe markten”, aldus Batrouni, vice president Supplier Relations van de zakenreisorganisatie in Noord -en Zuid-Amerika.

“De zakenreiziger van tegenwoordig is vaak op zoek naar een ervaring die de geijkte, grote hotels niet kunnen bieden”, zoals een verblijf in een wolkenkrabber in Tokyo net als de plaatselijke bewoners of op een woonboot op de rivier in Parijs. “Het is slim wanneer bedrijven dit aanbieden in hun zakenreisprogramma”, aldus Batrouni. Door zakenreizigers die alternatieve accommodaties buiten het programma boekten terug te winnen, gebeuren er geen extra uitgaven meer buiten het programma. Daardoor worden kosten bespaard, kunnen zakenreisprogramma’s nauwkeuriger meten waar de voorkeuren van de reiziger liggen en wordt de veiligheid van de reiziger vergroot.

Batrouni heeft advies voor travel managers die overwegen of alternatieve accommodaties hun programma’s ten goede komen:

  • Aanvaard die trend, net zoals uw reizigers dat doen. “Het ergste is – met het oog op besparingen, datacollectie, leveranciersbeheer en zorgplicht – wanneer reizigers de alternatieve accommodatie die ze willen buiten uw programma om boeken”, zegt Marwan Batrouni.
  • Laat een frisse wind door uw reisbeleid waaien, verwijder ouderwetse beperkingen en maak de weg vrij voor alternatieve boekingen.
  • Laat reizigers weten dat er andere verblijfsmogelijkheden zijn. Gebruik reizigersbetrokkenheidsstrategieën en promoot het feit dat dit soort gewilde accommodaties in uw programma zijn opgenomen. “Reizigers waarderen dat ze deel uitmaken van een programma dat meegaat met de tijd en hen meer keuzes biedt.”

Het aanbod van accommodaties door BCD bevat meer dan 1,4 miljoen unieke accommodaties. Dit betreft zowel hotels als alternatieve accommodaties van veel verschillende bronnen, waaronder bekende boekingswebsites als Booking.com en Expedia. “We bieden meer accommodaties dan elke andere zakenreisorganisatie, zowel door deze samenwerkingsverbanden te combineren met ons eigen hotelaanbod, als met accommodaties in de Global Distribution Systems”, licht Batrouni toe. In 2018 ging het bij de accommodaties die op Booking.com geboekt werden door reizigers van BCD-klanten bij ongeveer 9% om alternatieve accommodaties.

“Zakenreizigers willen dat hun zakenreizen voldoen aan hun persoonlijke voorkeuren. Of dit nu een traditionele hotelovernachting is, of een unieke ervaring via een alternatieve accommodatie”, aldus Batrouni. “Zakenreisprogramma’s moeten aan die vraag tegemoetkomen.”

Lees Marwan Batrouni’s advies over hoe u veel meer kunt besparen op hotels en en vraag hoe BCD Travel kan helpen om de ervaringen van reizigers via uw programma te verbeteren.

 

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.