Groen reizen groeit

Groene ambities? Kies dan voor internationale reizen de trein. Want met NS International reist u niet alleen snel en comfortabel, maar kiest u ook voor een groen vervoersmiddel voor de middellange afstand. W

Groene ambities? Kies dan voor internationale reizen de trein. Want met NS International reist u niet alleen snel en comfortabel, maar kiest u ook voor een groen vervoersmiddel voor de middellange afstand. Wist u dat u gemiddeld 7 keer minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan wanneer u met het vliegtuig naar dezelfde bestemming reist? Duurzaam reizen is reizen én rekening houden met milieu, mens en natuur. De trein wint terrein.

Groene stroom

Duurzaam ondernemen is voor NS vanzelfsprekend en alle elektrische treinen in Nederland rijden sinds januari 2017 helemaal op windenergie. Hiermee wordt het voor reizigers mogelijk klimaatneutraal te reizen over langere afstand.

Trein als alternatief voor vliegen

De groei van Schiphol als mainport staat onder druk: er zijn capaciteitsproblemen en er is beperkt ruimte voor uitbreiding. Met betere, snellere verbindingen kan het aandeel treinreizen naar 31 Europese bestemmingen omhoog en wordt een miljoen ton CO2-uitstoot bespaard. Vorig jaar gingen meer dan 75.000 vluchten van Schiphol naar bestemmingen op een afstand van nog geen 500 kilometer. Als een derde van die passagiers met de trein zou gaan, zou dat luchthaven Schiphol ruimte geven. Daarmee wint Nederland aan extra logistieke ruimte, wordt de korte-afstandsreiziger beter bediend èn reizen we groener. Win-win-win dus!

Comfort

Niet alleen voor het milieu en voor de economie is de trein het betere alternatief, het is ook het meest comfortabele alternatief: Meer beenruimte, geen file- of parkeerstress, geen inchecktijd, geen reistijd van en naar de luchthaven. Met WiFi aan boord is reistijd bovendien werktijd. En u komt aan in hartje stad!

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.