Enkele airlines melden opheffing van Amerikaans verbod op laptops

Enkele luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten melden dat het verbod op elektronische apparaten (dat in maart werd opgelegd door de Amerikaanse en Britse autoriteiten), niet meer geldt voor hen. Etihad Airlines kondigde als eerste aan dat reizigers naar de VS weer laptops en andere persoonlijke elektronische apparaten kunnen meenemen. Enkele dagen later meldden Emirates en Turkish Airlines dat het verbod was opgeheven voor hun vluchten naar en van de VS, gevolgd door Qatar Airways, Jordanian Airlines, Kuwait Airlines en Saudi Arabian Airlines.

In maart eisten de Amerikaanse en Britse autoriteiten dat reizigers van sommige landen in het Midden-Oosten elektronische apparaten groter dan een GSM of smartphone alleen nog als ruimbagage mochten meenemen. Een update van de US Homeland Security fact sheet toont welke luchthavens nog steeds onder het laptopverbod vallen.

Lees hoe bedrijven gerichte messaging gebruikten om hun reizigers binnen enkele minuten te waarschuwen over het Amerikaanse beleid.