Brexit maakt meetingplanners nerveus

De verwachte breuk tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zorgt ervoor dat meetingplanners boekingen uitstellen en andere voorzorgsmaatregelen nemen. De Brexit, handelsgeschillen en economische onzekerheid zullen het komende jaar het zakenreisklimaat beheersen. Download ter voorbereiding de 2020 Industry Forecast van BCD Travel.

De vraag naar meetings in het Verenigd Koninkrijk is groot, vooral omdat de waarde van de pond laag is sinds het referendum in 2016, dat de aanzet gaf om de banden met de Europese Unie te verbreken. Hierdoor zijn meetings goedkoper geworden voor planners van buiten het Verenigd Koninkrijk, terwijl het voor organisatoren in het Verenigd Koninkrijk duurder is geworden om naar het buitenland te gaan.

Toch maakt de onzekerheid rond de Brexit meetingplanners voorzichtig en stellen velen hun boekingen uit. Zelfs grote meetings worden pas twee of drie maanden van tevoren ingepland.

Vliegtuigen, treinen en auto's

Brexit zal de manier waarop we van en naar het Verenigd Koninkrijk reizen veranderen.

Hotels die zich zorgen maken over de impact van de Brexit op hun inkomsten, zijn minder selectief geworden met boekingen. Velen accepteren nu een eerste voorstel voor een vergadering, al is het maar voor één dag. Dit kan ertoe leiden dat lucratievere, langer durende vergaderingen niet mogelijk zijn. De ideale accommodatie op de ideale datum boeken wordt daardoor nog moeilijker.

De positieve kant van het verhaal: Het aanbod in Londen, waar een enorm tekort heerst aan grotere vergaderruimtes, zal binnenkort uitbreiden. Het Londense Leicester Square zal in 2020 een balzaal openen die plaats biedt aan zo’n 1.000 mensen.

De Brexit, handelsgeschillen en economische onzekerheid zullen het komende jaar het zakenreisklimaat beheersen. Download ter voorbereiding de 2020 Industry Forecast van BCD Travel.

Share this:

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.