BCD Travel scoort 2e jaar op rij goud voor MVO

De zakenreisspecialist behoort tot beste 1% leveranciers op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

BCD Travel heeft een gouden rating behaald in een onafhankelijk onderzoek naar maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en scoort 15% hoger dan vorig jaar. “Zo’n grote stijging is een indrukwekkende prestatie”, zegt David McClintock, Marketing Director bij EcoVadis. “Wanneer een bedrijf zijn MVO-programma verder ontwikkelt, zoals BCD Travel, is het steeds moeilijker om grote verbeteringen door te voeren.”

Met deze score behoort BCD Travel tot de beste 1% van alle leveranciers die zijn beoordeeld door het wereldwijd toonaangevende MVO-beoordelingsplatform EcoVadis. Bovendien is BCD Travel de enige zakenreisorganisatie die twee jaar op rij de hoogste score behaalt.

“We zijn zeer trots dat we voor het tweede jaar op rij deze erkenning van EcoVadis ontvangen. Het bevestigt onze langetermijntoewijding om maatschappelijk verantwoord en duurzaam te ondernemen”, zegt Kathy Jackson, Executive Vice President Global Program Management bij BCD Travel en verantwoordelijk voor Corporate Social Responsibility.

Dat de score dit jaar 15% hoger ligt dan vorig jaar, is het resultaat van verschillende belangrijke initiatieven, zoals:

De EcoVadis-methode onderzoekt 21 criteria op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, eerlijke handel en duurzame inkoop. De methode is gebaseerd op internationale CSR-normen en omvat ook het Global Reporting Initiative, het United Nations Global Compact en ISO 26000, dat 150 uitgavecategorieën en 140 landen dekt. GRI is ‘s werelds meest gebruikte duurzaamheidsstandaard. Meer dan 30.000 bedrijven gebruiken EcoVadis om risico’s te verminderen, innovatie te stimuleren en transparantie en vertrouwen tussen handelspartners te bevorderen.

“Deze hoge score is indrukwekkend”, zegt David McClintock, Marketing Director bij EcoVadis. “Het werk dat BCD Travel de afgelopen 12 maanden heeft geïnvesteerd in het MVO-programma heeft geresulteerd in een solide verbetering van 15%. Hun toewijding is een geweldig voorbeeld en laat zien dat zelfs de meest ontwikkelde programma’s moeten blijven streven naar uitmuntendheid.”

Meer dan 150 toonaangevende multinationals wereldwijd, waaronder Verizon, Nestlé, Johnson & Johnson, Heineken, Coca-Cola Enterprises, Nokia, L’Oréal, Bayer, Alcatel-Lucent, ING Bank, Air France-KLM, Centrica/British Gas, BASF en Merck, gebruiken EcoVadis om de MVO-prestaties van hun supply chain te volgen.

In plaats van maatschappelijk verantwoord ondernemen te zien als een onafhankelijke doelstelling, zien wij bij BCD MVO als een onderliggend onderdeel van alles wat we doen, zegt Jackson. “Het is deel van wie we zijn als bedrijf. Naast versteviging van onze reputatie als geweldig bedrijf om mee samen te werken, heeft de aanpak ons ook erkenning opgeleverd als een van de beste werkgevers.”

 

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.