BCD Travel lanceert nieuwe hoteldivisie

Stay by BCD Travel™ biedt een nieuwe aanpak voor hotelbesparingen door innovatieve strategieën om reizigers te betrekken.

Stay by BCD Travel™ biedt een nieuwe aanpak voor hotelbesparingen door innovatieve strategieën om reizigers te betrekken.

“Hotels zijn de grootste uitdaging voor klanten,” zegt Janssen. “Hotels vertegenwoordigen de op een na grootste uitgavencategorie van alle reiskosten en bepalen in toenemende mate het slagen of falen van zakenreisprogramma’s, of het u gaat om kostenbesparingen of reizigerstevredenheid. Onze innovatieve, datagedreven hotelaanpak helpt travelmanagers en reisinkopers om deze uitdaging te overwinnen.”

De nieuwe hoteldivisie is samengesteld uit hotelexperts van BCD en Advito. In de nieuwe aanpak Stay by BCD Travel™ draait alles om innovatie. Het is gericht op twee kernstrategieën die inspelen op de snel veranderende hotelmarkt van vandaag:

Besparingen die verder reiken dan sourcing

Sourcing is altijd de primaire strategie geweest om hotelkosten te beheren. Maar de extra besparingen bij de inkoop worden gerealiseerd nemen af en staan niet in verhouding tot de kosten. Bovendien tonen data aan dat de meeste bedrijven hotels betrekken in regio’s waar ze geen onderhandelingsinvloed hebben, te veel hotels in het programma opnemen om de onderhandelingsresultaten te verhogen en jaar in, jaar uit dezelfde hotels in hun programma opnemen. Het resultaat: een niet-concurrerende onderhandelingspositie. BCD adviseert de meeste klanten om het aantal voorkeurshotels te verminderen en richt zich op andere strategieën voor uitgavenbeheer die meer waarde opleveren, meer reizigers aantrekken en met minder moeite meer besparingen opleveren. Die strategieën resulteren meestal in programma’s waar ook reizigers de voorkeur aan geven.

GBTA webinar: dynamische hotelprijzen, 27 juni

Luister naar Advito’s Laura Kusto en andere experts in deze GBTA webinar.

Donderdag 27 juni, 2019

14u EST | 19u CET

Programma-adoptie

BCD is de enige met geavanceerde digitale marketingstrategieën, expertise op het gebied van consumentengedrag en een bekroonde digitale gebruikerservaring in hotelprogramma’s. Stay by BCD Travel™ stimuleert programma-adoptie, vergroot het vertrouwen van reizigers, beïnvloedt inkoopbeslissingen en creëert trouwe voorstanders van het hotelprogramma. Het uitgebreide hotelaanbod van BCD met meer dan 1,4 miljoen unieke hotels is samengesteld uit diverse bronnen, waaronder traditionele wereldwijde distributiesystemen (GDS), hotelboekingsbureaus en aggregators. Naast de vele hotels, krijgen reizigers ook meerdere tarieven aangeboden, wat hun vertrouwen in het programma nog verder vergroot. BCD integreert de hotelinhoud ook in alle belangrijke online boekingstools, zodat reizigers te allen tijde toegang hebben tot dezelfde boekingsopties, ongeacht het boekingskanaal dat ze gebruiken. Dat resulteert in een betere ervaring en een hogere service-efficiëntie.

Stay by BCD Travel maakt gebruik van strategieën die besparingen en programma-adoptie stimuleren, zoals:

  • Uitgavenbeheer
  • Content-aggregatie
  • Zoeken en boeken
  • Virtuele betalingen en digitaal factuurbeheer
  • Prijsgarantie
  • Beschikbaarheid van hoteltarieven
  • Analyses
  • Bewustwordings- en adoptiecampagnes
  • Merchandising
  • Marktgerelateerde tariefdoelstellingen

BCD creëerde een speciale wereldwijde hoteldivisie, geleid door April Bridgeman, die onlangs benoemd werd tot Senior Vice President Hotel Solutions bij BCD Travel. Ze rapporteert aan Mike Janssen, Global Chief Operating Officer en Chief Commercial Officer.

“De beste hotelprogramma’s stellen niet veel voor als je de programma-adoptie niet stimuleert,” zegt Bridgeman. “Bedrijven die zich richten op het betrekken van reizigers en investeren in strategieën voor uitgavenbeheer die verder gaan dan enkel sourcing, bereiken aanzienlijk betere resultaten dan met een traditionele aanpak. Het is tijd om middelen in te zetten voor strategieën die hun meerwaarde hebben bewezen.”

Zo verminderde een van BCD’s klanten, een wereldwijd medisch technologiebedrijf, het aantal bestemmingen met onderhandelde hotelprogramma’s met 55%, en introduceerde in plaats daarvan streefprijzen als bestedingsrichtlijn voor reizigers. Alleen al die switch leverde al 4,9% extra besparingen op in markten zonder hotelprogramma. Een andere klant, een bekende voedselfabrikant, verhoogde in één jaar tijd de “hotel attachment” (de verhouding tussen het aantal hotelboekingen en het aantal trips met een overnachting) met 139%, door middel van een geavanceerde bewustwordings- en adoptiecampagne.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.