BCD Travel kiest voor SAP Customer Data Cloud

BCD introduceert nieuw identiteitsbeheersysteem voor reizigers op basis van SAP Customer Data Cloud, met drie functies in één platform: identiteitsbeheer, consentbeheer en profielbeheer.

BCD Travel introduceert een nieuwe versie van haar identiteitsbeheersysteem voor reizigers op basis van de toonaangevende SAP Customer Data Cloud. Dit transformeert BCD’s bestaande TripSource® Profile Manager tot een digital-first oplossing met drie unieke functies in één platform: Traveler Identity Management, Traveler Consent Management en Traveler Profile Management.

Het SAP-ondersteund systeem biedt reizigers vele voordelen zoals meer gepersonaliseerde service en support, naadloze en veilige toegang tot tools voor reismanagement, en geavanceerde meervoudige verificatie (MFA) en verificatieopties. Een ander voordeel is de klantgerichte toestemmingsoplossing, die reizigers meer zicht en controle geeft over het gebruik van hun persoonlijk gegevens dan dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR in het Engels) minimaal vereist.

“In een tijdperk waar alles draait om een gepersonaliseerde service is het belangrijk om te investeren in open, cloud-based technologieën. Dankzij onze samenwerking met SAP kunnen we onze klanten en reizigers de nieuwste digitale technologie bieden”, zegt Yannis Karmis, Senior Vice President, Product Planning and Development bij BCD Travel. “Met onze investering in de SAP Customer Data Cloud nemen we het voortouw in onze sector. We bieden nu één wereldwijd systeem met uitgebreide, bruikbare profielinformatie dat elk servicekanaal van BCD en klanten omvat.”

De SAP Customer Data Cloud maakt deel uit van de SAP C/4HANA suite, met o.a. CRM- en andere klantervaringsoplossingen. SAP is koploper op het vlak van digitale clouddiensten en biedt oplossingen die door klanten van BCD veel gebruikt worden, zoals SAP Concur Travel and Expense, SAP SuccessFactors voor Human Capital Management en SAP Fieldglass voor External Workforce Management en Services Procurement.  “We kijken ernaar uit om onze samenwerking met SAP uit te breiden naar andere mogelijkheden binnen het SAP-portfolio”, aldus Karmis.

“Met de komst van de SAP Customer Data Cloud wordt BCD Travel een volledige Intelligent Enterprise. Door efficiënt gebruik te maken van klantgegevens uit eerste hand, behaalt BCD de gewenste resultaten sneller en met minder risico’s”, aldus Ben Jackson, General Manager, SAP Customer Data Cloud. “Het doorbreken van silo’s met klantgegevens verbetert de prestaties van andere SAP-systemen bij BCD Travel omdat ze hierdoor een betrouwbaar en eenduidig beeld van hun klanten krijgen.”

BCD-klanten zullen in de tweede helft van 2019 de voordelen van het nieuwe profielsysteem gaan ervaren.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.