5 duurzame redenen om de trein te boeken

Groene ambities? Kies dan voor internationale reizen de trein.

Groene ambities? Kies dan voor internationale reizen de trein. Met NS International reis je niet alleen snel en comfortabel, maar kiest u ook voor het meest groene vervoersmiddel voor de middellange afstand. Wist u dat je gemiddeld 7 keer minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan wanneer je met het vliegtuig naar dezelfde bestemming reist? Duurzaam reizen is reizen én rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur.

Groene stroom

Duurzaam ondernemen is voor NS vanzelfsprekend en alle elektrische treinen in Nederland rijden sinds januari 2017 helemaal op windenergie. Hiermee wordt het voor reizigers mogelijk klimaatneutraal te reizen over langere afstand.

Trein als alternatief voor vliegen

De groei van Schiphol als mainport staat onder druk: er zijn capaciteitsproblemen en er is beperkt ruimte voor uitbreiding. Met betere, snellere verbindingen kan het aandeel treinreizen naar 31 Europese bestemmingen omhoog en wordt een miljoen ton CO2-uitstoot bespaard. Vorig jaar gingen meer dan 75.000 vluchten van Schiphol naar bestemmingen op een afstand van nog geen 500 kilometer. Als een derde van die passagiers met de trein zou gaan, zou dat luchthaven Schiphol ruimte geven. Daarmee wint Nederland aan extra logistieke ruimte, wordt de korte-afstandsreiziger beter bediend èn reizen we groener. Win-win-win dus!

Comfort

Niet alleen voor het milieu en voor de economie is de trein het betere alternatief, het is ook het meest comfortabele alternatief: Meer beenruimte, geen inchecktijd, geen reistijd van en naar de luchthaven, reistijd is werktijd en u komt aan in hartje stad.

Kortom; als u duurzame ambities heeft, zijn dit de vijf voordelen van de trein die helpen overtuigen:

1 Groenste vervoer voor de middellange afstand

2 Geen concessies aan snelheid

3 Uiterst comfortabele manier van reizen

4 75% schoner dan reizen met een auto

5 Zeven keer minder uitstoot dan het vliegtuig

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.