4 manieren om je reisgegevens veilig te houden

Zakenreizigers die papieren reisschema’s, tickets en boardingpasses bij zich hebben, lopen meer gevaar om slachtoffer te worden van reis- en identiteitsfraude.

Dat komt omdat persoonlijk identificeerbare informatie, zoals de naam van de passagier, record locator (vaak een zescijferige alfanumerieke code), boekingsinformatie en meer, getraceerd kan worden aan de hand van de cijfers en barcodes die zijn afgedrukt op deze reisdocumenten. Fraudeurs kunnen met deze informatie creditcardnummers stelen, frequent flyer-accounts leeghalen en zelfs vluchten boeken op kosten van de reiziger.

Bescherm persoonlijke gegevens

Securityexperts van BCD Travel raden reizigers aan een aantal eenvoudige maatregelen te treffen om informatie veilig te houden:

  1. Zet nooit foto’s van je reisschema, tickets of boardingpasses online.
  2. Laat boardingpasses of tickets nooit achter in een vliegtuig of hotelkamer, zelfs niet na afloop van je reis.
  3. Versnipper je reisdocumenten als je ze niet meer nodig hebt. Gooi ze niet zomaar in de vuilnisbak.
  4. Stap over op digitale boardingpasses en reisapps, zoals BCD’s TripSource. Met een securitycode op je mobiele apparaat blijft je informatie veilig, zelfs als je apparaat wordt gestolen of kwijt is.

Er zijn nog veel meer tips. Neem contact op met je eigen securityteam voor handige tips om fraude te voorkomen en veiligheid tijdens het reizen te verhogen. Ondertussen zijn deze eenvoudige stappen een goed begin om de persoonlijke gegevens van een reiziger te beschermen.

Meer informatie? Bekijk de video van de securityexperts van BCD over veiligheid onderweg. Hierin komen allerlei onderwerpen aan bod – van verantwoord wifigebruik tot veiligheid bij de pinautomaat.