4 apps voor zakenreizigers

Marjolein van de Velde, sales manager at BCD Travel

Marjolein van de Velde, frequente reiziger en BCD Travel Sales Manager, vertrouwt op haar smartphone en reisapps om georganiseerd, op schema en veilig te blijven als ze onderweg is van haar huis in Nederland naar verschillende bestemmingen over de hele wereld.

“Ik ben niets zonder mijn telefoon”, zegt Van de Velde. “En als het gaat om reisapps, ben ik zeer kritisch. Ik gebruik alleen apps die mijn leven echt eenvoudiger maken.” Hieronder deelt ze haar favoriete zakenreisapps.

TripSource®

“Elke mobiele app moet individuele hulp bieden en voldoen aan specifieke behoeften. Daarom gebruik ik de TripSource-app van BCD Travel. Het is mijn persoonlijke reisagent. Ik kan hem gebruiken om voorkeurshotels te boeken binnen het reisbeleid en ik krijg pushberichten over vertrektijden, gatewijzigingen, bagageafhandeling en suggesties voor transport van de luchthaven naar mijn hotel. Ik ontvang de informatie die ik nodig heb precies op het juiste moment.” Downloaden? Ga naar tripsource.com.

Uber

“Voor lokale ritten gebruik ik meestal Uber. In de gebruiksvriendelijke app zie je op voorhand precies wie je op komt halen en hoe laat. Je ziet zelfs het kenteken, het automerk en een foto van de chauffeur. Ik heb mijn creditcards gelinkt aan mijn Uber-account – eentje voor zaken en eentje voor privégebruik. Ik kan voor elke trip aangeven welke kaart ik wil gebruiken. En Uber is vaak goedkoper dan een normale taxi. Dat is uiteraard een bijkomend voordeel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp wordt door van de Velde vaker gebruikt dan sms. WhatsApp is een gratis messaging-app die via de internetverbinding van haar mobiele telefoon berichten verzendt en ontvangt. “Ik gebruik WhatsApp of FaceTime soms ook om te bellen.” Het is een eenvoudige manier om op je reiskosten te besparen.

Weer Online

Weerapps zoals Weer Online (verkrijgbaar in Nederland), kunnen het plannen van een trip een stuk eenvoudiger maken, aldus Van de Velde. “Ik gebruik de premium versie van Weer Online. Ik krijg 24 uur op voorhand een update over het weer op mijn bestemming. Dat is heel handig bij het inpakken.”

Marjoleins tips voor reisapps

  • Link verschillende creditcards aan Uber.
  • Bundel al je reisinformatie op één plek met de TripSource-app van BCD.
  • Activeer alleen pushmeldingen, zoals weerupdates, wanneer ze relevant zijn voor jouw directe behoeften. Zet ze weer uit als je trip afgelopen is.

Meer aanbevelingen? Kijk eens naar deze lijst met apps die goede reisgezellen zijn, zoals koersconverters, vertaalapps en meer.