3 navigatieapps voor zakenreizigers

Welke apps zijn het best? We vroegen onze doorgewinterde zakenreizigers welke apps zij adviseren voor zakenreizen. Dit zijn onze favorieten:

Van aanwijzingen tijdens het lopen of autorijden tot plattegronden van het metronetwerk: zakenreizigers vertrouwen op navigatieapps om hen tijdens hun reizen op de juiste plek te brengen. Maar welke apps zijn het best? We vroegen onze doorgewinterde reizigers welke apps zij adviseren voor zakenreizen. Dit zijn onze favorieten:

Wereldwijd de weg vinden zonder internetverbinding: Here we go

Navigeren zonder internetverbinding is het grootste pluspunt van de gratis navigatieapp ‘Here we go’. Gebruik de app online wanneer het nodig is, schakel het internet uit wanneer het kan. Met deze app kunnen zakenreizigers gemakkelijk de weg vinden, ook in het buitenland, zonder kosten te maken voor het gebruik van mobiel internet. Persoonsgegevens worden beschermd terwijl de gebruiker offline navigeert.

De app bevat routekaarten voor automobilisten, voetgangers en bus- en treinreizigers. Maar let op, bij het gebruik ervan heeft de app toegang tot gebruikerdata nodig.

De evergreen: Google Maps

Google Maps-gebruikers zweren bij de nauwkeurigheid van deze gratis app. De app is niet alleen geschikt voor autoroutes, maar kan ook door voetgangers en fietsers worden gebruikt. Openbaar vervoer kan ook worden opgenomen in de routeplanning, met in sommige gevallen een realtimeweergave van verkeersproblemen en vertragingen. Google Maps krijgt goede beoordelingen voor routebegeleiding en verkeersinformatie in de huidige navigatietest van de Duitse consumentenorganisatie Stiftung Warentest.

Een groot voordeel is de mogelijkheid om plattegronden offline te gebruiken, waardoor Google geen toegang tot gebruikerdata nodig heeft. Het enige nadeel is dat de uitgebreide functies van Google Maps alleen beschikbaar zijn wanneer Google toegang krijgt tot die data.

Navigatieapp met gebruikerscommunity: Waze

Waze is een gratis gps-app voor automobilisten. Speciale functie van deze app: hij heeft een eigen community. De Waze-community van 100 miljoen gebruikers uit de hele wereld deelt actuele verkeersinformatie die afkomstig is van gebruikers, zoals files en ongevallen, in realtime. Gebruikers laten de app tijdens het rijden aanstaan, waardoor er nieuwe verkeersupdates aan de plattegrond kunnen worden toegevoegd. Vrijwillige medewerkers werken de plattegronden voortdurend bij. Zo kan Waze de verkeerssituatie beoordelen en routebegeleiding bieden. Dankzij de geïntegreerde muziekspeler kunnen gebruikers via Waze naar muziek of podcasts luisteren.

Waze is altijd online. Daardoor verbruikt de app voortdurend mobiele data en raakt de batterij van uw telefoon sneller leeg dan wanneer u apps met offline functies gebruikt. Volgens de Stiftung Warentest heeft Waze toegang tot zowel de gebruikerdata als de apparaatgegevens.

Onze oplossing om zakenreizen gemakkelijker te maken: TripSource

Hoewel TripSource┬« geen navigatieapp is, biedt dit platform ook plattegronden en routebegeleiding om reizigers te helpen makkelijk hun weg te vinden. De bekroonde mobiele oplossing van BCD Travel is te gebruiken via app of computer en ondersteunt reizigers bij alle aspecten van hun reis. TripSource toont individuele plattegronden met bevestigingsnummers, telefoonnummers, adressen en een kaart als reizigers routebegeleiding nodig hebben. Ze kunnen het hoteltype, de beschikbaarheid, de tarieven en beschrijvingen weergeven op een plattegrond met inzoomfunctie voor meer details. Bovendien biedt TripSource zakenreizigers directe toegang tot reisgegevens, hotelboekingen, vluchtmeldingen, meldingen over risico’s op de bestemming en het delen van routes, alles in overeenstemming met het zakenreisbeleid van de onderneming.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.