Käytännön vinkkejä ympäristöä säästävään matkustukseen

Ympäristöä säästävät liikematkat voivat auttaa säilyttämään maapallon resursseja ja vähentämään hiilidioksidipäästöjä. BCD Travelin Patricia Doser, joka kuuluu Münchenin globaaliin Account Management -tiimiin, jakaa parhaat vinkkinsä koskien sitä, miten yritykset ja heidän matkustajansa voivat vähentää ympäristövaikutuksia.

Pysy siellä, missä olet

“Kysy ensin itseltäsi, onko matkustaminen todella tarpeellista”, Doser sanoo. Virtuaalisen yhteistyön ja käytännöllisten videokonferenssien avulla voit tavata kollegojasi ja liikekumppaneitasi verkossa missä tahansa he ovatkaan.

“Kokousvaihtoehdot kehittyvät ja tulevat halvemmiksi. Käytän mielelläni Skype for Business -palvelua, jonka avulla voin pitää kokouksen online ja samalla jakaa näyttöni muiden kanssa.”

Varaa suoria lentoja

“Jos sinun kuitenkin täytyy lentää, varaa suora lento aina kun se on mahdollista ja tietenkin matkustuspolitiikan mukaan” Doser sanoo. Lyhyempien reittien käyttäminen vähentää päästöjä ja alentaa polttoaineen kulutusta. Vielä lisäbonus on se, että suorat lennot säästävät aikaa.

Lennä economy -luokassa

Tosiasia on, että economy -luokan istuin tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin business -luokan istuin. “Economy -luokkaan mahtuu enemmän tuoleja kuin business- luokkaan”, hän toteaa ja jatkaa, että  economy -luokka on siis hyvä valinta sekä lompakolle että ympäristölle.”

Etsi tehokkuutta, joka ei aina ole niin ilmeistä

“Jotkin lentokoneet pystyvät käyttämään polttoainetta tehokkaammin kuin toiset koneet,” Doser sanoo. “Äskettäin lensin  Airbus A350 XWB -koneella, joka on kevyempi ja käyttää vähemmän polttoainetta kuin muut samankokoiset lentokoneet. Sen hiilidioksidipäästöt ovat myös alhaisemmat kuin muilla samankokoisilla koneilla.” Doser kehottaa yritysten travel managereita työskentelemään yhdessä liikematkatoimistojen kanssa, jotta voidaan löytää uusia luovia tapoja hiilidioksidipäästöjen korvaamiseksi ja edelleen vähentämiseksi.

Vähennä jätteitä hotellihuoneessa

Hotellihuoneissa olevat pienet hygieniatuotteet edustavat toki hyvää palvelua, mutta niistä tulee paljon muovijätettä yhtä suihkussa käyntiä kohti. Doser pakkaa omat hygieniatuotteensa pieniin, uudelleen täytettäviin pulloihin. Voit vaikuttaa ympäristöön toisellakin tavalla: Anna siivoushenkilökunnan ymmärtää, että haluat käyttää pyyhkeitä ja lakanoita useammin kuin vain yhden kerran.

Juo myös kahvi, tee tai muu juoma kupista tai lasista, täten vältät kertakäyttömukeista tulevan jätteen.

Käytä hotellien omaa kuljetusta ja julkisia kulkuneuvoja—tai kävele

“Kotimaan matkoilla käytän mieluummin junaa kuin autoa, täten voin myös käyttää matka-ajan hyödyksi. Kun siirryn lentokentältä hotelliin, kysyn aina, onko mahdollista käyttää hotellin omaa kuljetusta”, Doser sanoo. “Tällainen kuljetus vie yleensä vähemmän polttoainetta ja on useimmiten myös halvempi kuin taksi.”

“Jos tarvitsen vuokra-autoa matkallani, valitsen energiatehokkaan vaihtoehdon, kuten sähköauton tai hybridimallin tai pienen, polttoainetehokkaan mallin, joka on myös helpompi pysäköidä”, hän sanoo. “Paras ratkaisu on löytää hotelli, joka on lähellä matkakohdettani ja johon pääsen helposti ja turvallisesti julkisilla kulkuneuvoilla tai kävellen. Kävellessä saan myös raikasta ilmaa.”

 

Ympäristöä säästävä matkustus

  • Vältä muovin käyttöä hotelleissa, sekä kylpyhuoneessa että aamiaispöydässä.
  • Käytä hotellien pyyhkeitä ja lakanoita useammin kuin kerran ennen niiden vaihtoa.
  • Juo kahvi kupista kertakäyttömukin sijaan.
  • Matkusta mieluummin junalla kuin lentokoneella tai autolla.
  • Käytä hotellien omia kuljetuksia ja julkisia kulkuneuvoja mieluummin kuin taksia.
  • Jos vuokraat auton, valitse pieni, polttoainetta säästävä malli.

Ota mukaan mahdollisimman vähän tavaraa.  Mitä vähemmän tavaraa sinulla on mukanasi sitä vähemmän polttoainetta kuluu matkaasi.