Tjekliste: Sådan beskytter du dig mod tyveri på forretningsrejser

Forretningsrejsende skal beskytte både deres rejsedata og deres bagage indeholdende notesbøger, smartphones og firmakreditkort. Denne tjekliste er en påmindelse til rejsende om vigtige forholdsregler mod tyveri.

Næsten hver anden Travel Manager mener, at risici ved rejser er stigende – og i lufthavne er der stor sandsynlighed for at løbe ind i problemer. Forretningsrejsende kan bruge tjeklistens tips til at beskytte både egne og firmaets ejendele:

Pak din kuffert korrekt

Opbevar ikke værdigenstande eller billetoplysninger i de udvendige lommer på bagagen. Opbevar værdigenstande tæt ind til kroppen, når det er muligt.

Kom sikkert gennem sikkerhedskontrollen

Transportbåndet i sikkerhedskontrollen er et oplagt sted til tyveri. Forsøg at blive stående i nærheden af dine genstande, indtil de passerer gennem scanneren.

Svar i nødsituationer: "I'm safe!"

En af de største bekymringer for virksomheder er kommunikation med rejsende i en krisesituation. BCD-kunder, der bruger TripSource, modtager en mobilmeddelelse med nærmere oplysninger om nødsituationen, hvor de befinder sig, og bliver bedt om at tjekke ind via knappen “I’m Safe” (Jeg er i sikkerhed). Travel Managers kan overvåge og kommunikere med berørte rejsende under krisen.

Vær opmærksom ved bagagebåndet

Sikkerhedsreglen her er: Stå ikke alt for tæt på andre mennesker ved bagagebåndet. Træd lidt tilbage, og vent på din kuffert eller trolley. Tyve udnytter den hektiske aktivitet lige foran båndet til at støde ind i rejsende og stjæle deres personlige ejendele, fx telefon, pung, smykker og håndtasker.

Rejs med en kollega

Når du skal bruge din pung, dit chipkort eller id-kort og derfor har det i hånden, skal du være yderst opmærksom. Det kan fx være ved skranken til biludlejningsfirmaet, busstoppestedet, taxaholdepladsen eller i en butik. Det giver større sikkerhed at færdes i flok. Hvis du rejser med kolleger, kan I dele transport i det omfang, din rejsepolitik tillader det, og blive sammen i en gruppe mest muligt.

Beskyt dine rejsedata

Rejser du med pas? Tag et billede af det, og gem det på din mobiltelefon, eller upload det til skyen. Tag også et kig på disse fire metoder til at beskytte dine rejsedata.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.