På vej til USA? Glem ikke din ESTA

Europæiske rejsende, der er berettiget til Visa Waiver Program (visumfrit program), skal søge om Electronic System for Travel Authorization (ESTA) mindst 72 timer før rejsen.

Fra nu af skal alle Visa Waiver Program-berettigede (VWP) internationale rejsende, der benytter Electronic System for Travel Authorization (ESTA) til at rejse ind i USA, søge mindst 72 timer før deres afrejse. Kravet fra USA’s Customs and Border Protection (CBP) kommer efter en ændring i ansøgningsproceduren for ESTA, der nu forbyder ansøgninger i realtid i en lufthavn.

CBP tanbefaler alle rejsende, der skal bruge ESTA, til at ansøge, når de bestiller deres rejse, og allersenest 72 timer før deres afrejse. Borgere i lande, der deltager i Visa Waiver Program, og som ikke ansøger mindst 72 timer i forvejen, eller som ansøger om ESTA den samme dag, som de skal rejse:

  • modtager muligvis ikke et godkendt ESTA
  • kan blive nægtet boarding eller opleve forsinket behandling
  • kan blive nægtet adgang i en ankomstlufthavn i USA.

Hvad er Visa Waiver Program (visumfrit program)?

VWP gør det muligt for de fleste statsborgere og indbyggere i de deltagende lande at rejse til USA i turist- eller forretningsøjemed i op til 90 dage uden et visum. Rejsende skal have en gyldig ESTA-godkendelse inden afrejse og opfylde alle betingelser. Hvis du foretrækker at have et visum i dit pas, kan du stadig søge om et besøgsvisum (B).

Canada er ikke en del af Visa Waiver Program, og canadiske statsborgere skal ikke ansøge om ESTA for at rejse ind i USA.

Hvad er Electronic System for Travel Authorization (ESTA)?

ESTA er et automatisk system, der vurderer rejsendes berettigelse til at rejse ind i USA under Visa Waiver Program, og hvorvidt en sådan rejse udgør en sikkerhedsrisiko eller lovovertrædelser.

ESTA er ikke et visum. Det opfylder ikke de juridiske krav for at kunne fungere i stedet for et amerikansk visum, når et visum er påkrævet. Rejsende, der har et gyldigt amerikansk visum, kan rejse ind i USA med det visum og bruge det i det henseende, det er udstedt til. Rejsende, der rejser på et gyldigt visum, skal ikke ansøge om en ESTA. På samme måde som et gyldigt visum ikke garanterer adgang til USA, kan en godkendt ESTA heller ikke garantere adgang til USA.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.