Manuel Neuer om sine rejser: racercykel, kompressionsbukser og Obama

Målmanden på det tyske fodboldlandshold Manuel Neuer giver næsten aldrig interviews, men for nylig lod han sig interviewe af BCD’s tyske MOVE magasin. Han fortæller om sine rejser til kampe, yndlingsferiesteder og rejseritualer.

Med over 100 erhvervsflyrejser om året er den tyske landsholdsmålmand afgjort en mand, der rejser meget. Move har talt med ham om hans rejselyst og forkærlighed for naturen.

Manuel Neuer, du er en af sværvægterne inden for professionel fodbold. Du har været målmand i over 20 år. Har du et yndlingssted at spille fodbold?

Jeg oplevede et af mine største øjeblikke på Maracanã stadion i Rio de Janeiro. At vinde vores fjerde stjerne med landsholdet mod Argentina foran næsten 90.000 tilskuere ved VM i Brasilien i 2014 – det er et uforglemmeligt minde, der er knyttet til det enorme stadion.

Hvor ofte flyver du om året?

München er ikke verdens navle. Med FC Bayern München rejser vi kun med bus, når vi skal til Augsburg, Stuttgart og Nürnberg. Alt længere nordpå flyver vi til. Medregnet alle indenrigs- og udenrigsrejser er der sikkert over 100 flyvninger om året.

Døjer du med jetlag?

Med FC Bayern München spiller vi hovedsageligt i Europa, hvor der maksimalt er én times tidsforskel. Det betyder ikke noget, om vi skal være oppe en time længere om aftenen eller stå op en time tidligere om morgenen. Det gør ingen forskel for os. På flyrejser uden for Europa er det en anden sag. Vi havde en landsholdskamp i Astana i Kasakhstan, som begyndte kl. 20.45. Tysk tid. Da vi kom ind i omklædningsrummet efter første halvleg, sagde klokken pludselig 00.45! Vi havde bestemt ikke spillet i fire timer (ler). Først var vi forvirrede, men selv i den slags situationer holder vi os til tysk tid, spiller og flyver hjem så hurtigt som muligt.

Har du noget særligt rejseritual?

Jeg ved, at jeg ikke kommer til at vinde nogen skønhedspriser med det her, men jeg har altid mine kompressionsbukser eller -strømper på under en flyrejse, så jeg er klar til kamp dagen efter. De stimulerer blodomløbet og er med til sikre, at jeg er optimalt forberedt til at spille. Jeg kan kun anbefale dette lille hjælpemiddel til folk, som skal rejse ofte og længe.

Hvor foretrækker du at sidde i flyet?

I FC Bayern München flyver vi altid med privatfly, når det er inden for Tyskland. Jeg sidder som regel bagerst til højre. Vi har alle to sæder til rådighed. Hvis jeg vil kigge ud ad vinduet, behøver jeg derfor blot rykke over. Så sidder jeg og kigger ud, lader mig fascinere af de skiftende landskaber og nyder roen.

Kan du stadig lide at rejse væk på ferie, eller foretrækker du at være hjemme i din fritid?

Området omkring München har meget at byde på. Mine sjældne fridage tilbringer jeg ofte ved søen Tegernsee med min hustru og vores lille hund. Vi elsker naturen og holder af vandreture og cykelture på racercykler eller mountainbikes. De seneste par år har vi dog også nydt at rejse.

Hvor kan I lide at rejse hen?

Da vi havde ferie sidst, tog vi til Phuket i Thailand. Vi har også udforsket den californiske vestkyst og Caribien. Der er så mange lande, jeg gerne vil gå på opdagelse i, når jeg en dag får mere tid efter min karriere: Australien og New Zealand og så Bhutan og Sydafrika, hvor jeg aldrig har været før.

Hvad er den største udfordring, du på det seneste har oplevet uden for dit professionelle liv?

Sidste sommer krydsede jeg Alperne på min racercykel med nogle venner. Vi cyklede fra München via Østrig og Italien til Schweiz. Over disse 700 km forcerede vi næsten 10.000 m højde i løbet af fire dage. Det var en rigtig udfordring og en vigtig livserfaring for mig.

Hvad betyder det konkret?

I Alperne kan vejret skifte pludseligt. I situationer, hvor tingene bliver lidt mere ubehagelige, lærer man hinanden bedre at kende. Det var meget sjovt, men alle vidste, at vi var afhængige af hinanden.

Hvem ville du gerne have med på en lang flyvetur?

Det er så nu, jeg burde sige min hustru (ler). Nej, spøg til side. Jeg har allerede mødt Angela Merkel flere gange, og vi har allerede spist middag sammen. Jeg har ikke mødt Barack Obama endnu. Ham ville jeg virkelig gerne tage en snak med. Jeg kan lide hans synspunkter og engagement. Og uanset hvad han har opnået inden for politik, ville jeg være interesseret i at høre hans personlige synspunkter.

Hvor slapper du bedst af?

På farten i min lille VW California. Jeg tager min racercykel med og cykler rundt i bjergene. Jeg kan holde, hvor end jeg vil, og jeg har alt, hvad jeg har brug for – fra køleskab til markise. Væk fra byens stress og jag er der ingen, der forventer at se Manuel Neuer komme ud af en lille autocamper midt ude i naturen. Hvis folk genkender mig, er de som regel glade for at se mig. Det er fantastisk.

Ekstraordinær karriere

For Manuel Neuer, der er født i Gelsenkirchen, er fodbold ikke et arbejde, men et kald. Som en af de bedste målmænd nogensinde har han fuldstændig omdefineret jobbet mellem målstolperne med sin offensive fortolkning. Hos FC Schalke 04 blev han i en alder af blot 20 år den yngste faste målmand i Bundesligaen. Han har heller ikke sænket farten i FC Bayern München og det tyske landshold: Han har været med til at vinde Champions League, FIFA’s VM for klubhold, det tyske mesterskab og VM. Og hans karriere er langt fra forbi.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.