EU-borgere, der ansøger om kinesisk visum, skal nu have taget fingeraftryk

EU-borgere, der ansøger om et kinesisk visum, skal have taget deres fingeraftryk på forhånd. Denne nye bestemmelse trådte i kraft i Tyskland d. 16. december 2019, og andre EU-lande følger i de første uger af 2020. Fingeraftryk kan kun tages ved at møde personligt op på kinesiske visumansøgningscentre. BCD Travel opridser krav og undtagelser for kinesiske visa i denne artikel.

Ifølge kinesisk lovgivning skal EU-borgere, der er mellem 14 og 70 år, og som ønsker at ansøge om kinesisk visum, have taget fingeraftryk under ansøgningsprocessen. Denne nye bestemmelse trådte i kraft i Tyskland d. 16. december 2019, og andre EU-lande følger i de første uger af 2020. Personer under 14 eller over 70 samt diplomater er undtaget dette krav.

Alle ansøgere skal møde op i egen person for at få taget deres fingeraftryk på et kinesisk visumansøgningscenter. Det er ikke længere muligt at ansøge om erstatningsvisa.

Krav til kinesisk visum:

  • Udfyld visumansøgningsformularen.
  • Book en aftale på forhånd via hjemmesiden for visumansøgningscenteret, og sørg for at opfylde alle krav, herunder indsendelse af et pasfoto i farver og et invitationsbrev.
  • Få taget dine fingeraftryk.

Fingeraftryk opbevares elektronisk i fem år, og det bør være muligt at ansøge om flere visa i denne periode uden fremmøde ved forevisning af det biometriske visum, der blev udstedt første gang.

Forhør dig om, hvordan BCD Travel kan hjælpe dine rejsende med visumansøgningen.

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.