ERM-rejser – sådan løses puslespillet

En teamleder forklarer, hvordan BCD Travels erfarne rejserådgivere gør komplicerede sørejser til virkelighed for ERM-virksomheder.

At organisere rejser for ERM-rejsende på havet kræver, at mange ting gøres korrekt – og i den rigtige rækkefølge. Det er som at lægge et kompliceret puslespil, som Ron Oomens fra BCD Travel udtrykte det over for det hollandske transportmagasin Flows.

Oomens er leder for BCDs team af rejserådgivere, der servicerer ERM-rejsende. Han har arbejdet i branchen i næsten 20 år og ved, hvordan man får alle brikkerne til at passe sammen.

Hurtige løsninger døgnet rundt

Ron Oomens, BCD Travel agent

“Vi guider sørejsende fra start til slut – reservationer for fly, hoteller og lejebiler eller færger og taxier. Vi konsulterer hver enkelt kundes besætningsplan for at finde ud af, hvad der er behov for. Nogle kunder har for eksempel brug for flere hoteller end andre. Forskellige virksomheder har også forskellige præferencer mht. komfort eller businessklasse”, fortæller Oomens.

Besætningen skal kunne komme fra borde og om bord så effektivt som muligt, og somme tider sker dette i sidste øjeblik og på usædvanlige tidspunkter. Oomens’ team skal være forberedt på alt. “Det er ikke et kontorjob med faste arbejdstider – man skal være fleksibel og lidt kreativ”, forklarer han.

Hvis et fly er forsinket eller aflyst, skal BCDs rejserådgivere kunne komme med en hurtig løsning. “Engang skulle vi landsætte en besætning, der allerede befandt sig om bord på flyet i lufthavnen. Deres afløsere var ikke kommet, så de kunne ikke gå hjem endnu.”

Indviklede visumregler

Besætningernes multinationale sammensætning kan også gøre tingene lidt komplekse. Personer, der arbejder på det samme fartøj, kan rejse med mange forskellige slags dokumenter og visum. Nogle søfarende kan blive nægtet tilladelse til at rejse gennem visse lande, især USA. Så er det op til Oomens og hans team at finde en løsning.

“Det er vigtigt, at besætningsmedlemmerne kan komme gennem transfer på deres ruter og har tid nok til at checke ind eller gå gennem toldbehandlingen ved transfer. Alle disse ting skal tages med i betragtning, når man udarbejder en rute”, forklarer han.

Ekspansion af rejseekspertise for søfarende

Med henblik på yderligere forbedring af BCD’s ekspertise og tjenester for søfarende har erhvervsrejsebureauet for nylig annonceret et joint venture med Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), en førende virksomhed inden for maritime løsninger. Partnerskabet skaber et yderst responsivt globalt udbud af rejsetjenester inden for marine, der støtter ekspansionen af BCD’s globale ERM-praksis.

Oomens siger, at udfordringerne ved at koordinere altafgørende rejser for søfarende gør hans arbejde spændende. “Engang arrangerede jeg en charterflyvning for en hel besætning på to timer og fik den i luften”, mindes han. “Når sådan noget lykkes, er det fantastisk.”

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing? We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.

Name(Required)
Opt in consent(Required)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.