55 flyselskaber forbyder mini-køretøjer

Verdensdille tvinger flyselskaberne til at gå sammen om et globalt forbud.

Det er intet mindre end en ny verdensdille, der har tvunget flyselskaberne til at gå sammen om et globalt forbud.

Der er tale om de såkaldte Personal Movement Devices (PMD), der går under navne som airwheel, solowheel, hoverboard,segway, mini-segwaysamt balance wheel.

Disse små batteridrevne køretøjer – som er blevet særdeles populære over hele verden hos børn, unge og aktive voksne – er drevet af kraftige litium-batterier, hvilket har fået flyselskaberne til at råbe vagt i gevær, da det er almindelig kendt, at litium-batterier kan bryde i brand, hvilket kan blive katastrofalt om bord på et passagerfly.

Den internationale luftfartsorganisation IATA, har derfor valgt at forbyde PMD’erne om bord på passagerfly. PMD’erne må hverken medtages som håndbagage i kabinen eller som indskrevet bagage i lastrummet, da de fremover er blevet klassificeret som “dangerous goods”.

Forbud hos 55 flyselskaber
Den 16. december 2015 blev de nye regler tiltrådt af foreløbigt 55 flyselskaber, der alle har forpligtet sig til at informere passagerer og handlingselskaber om de nye regler.

SAS, Finnair og Thomas Cook Airlines Scandinavia er blandt de 55 flyselskaber, der har valgt at tiltræde et totalforbud mod de populære køretøjer.

Kilde: check-in.dk

Stay in the know,
even on the go

Never want to miss a thing?

We'll get you the latest news, trends, insights and BCD news right in your inbox.