USA
Indrejse i USA er behæftet med en række krav!

Personer der ønsker indrejse (eller transit) i USA skal opfylde en række krav som er fastlagt af de amerikanske myndigheder. Man skal bl.a. udfylde en ESTA-ansøgning og flyselskaberne har deslige pligt til at videregive visse informationer om den rejsende (Secure Flight Program).

  • Fact sheet
    More information for bookers and travellers.
  • Secure Flight Program
    Requires foreign airlines to transmit full name as it appears on a government-issued identity document, date of birth, gender, and, if available, Redress Number and passport information of the passenger – minimum 72 hours prior to the scheduled departure of covered flights.

Personer, som tidliggere har haft mulighed for at rejse til USA som turist i op til 90 dage, skal – hvis de har besøgt Irak, Iran, Syrien eller Sudan i de seneste år og/eller har dobbelt statsborgerskab i disse lande – ansøge om et visum.

Februar 2017: 
De seneste dage har der hersket en del usikkerhed om, hvorvidt personer med dobbelt statsborgerskab i Danmark og et af de syv lande, der er omfattet af det nye indrejseforbud til USA, kan få tilladelse til indrejse i USA.

Udenrigsministeriet har nu meldt ud, at indrejseforbuddet til USA ikke gælder danskere med dobbelt statsborgerskab, hvis der rejses på dansk pas.
Danske statsborgere kan derfor søge om at rejse til USA på sædvanlig vis (ESTA) – også hvis de har dobbelt statsborgerskab fra et af de syv lande omfattet af indrejseforbuddet eller er født i et af de syv lande.

Der henvises til indrejsekravene på Udenrigsministeriets hjemmeside her.